Containerele cu deseuri aduse in Portul Constanta cu un vapor olandez, returnate expeditorului

Marti, 25 Februarie 2020, ora 17:12
9036 citiri
Containerele cu deseuri aduse in Portul Constanta cu un vapor olandez, returnate expeditorului
Foto: Arhiva Pixabay

Cele trei puncte de lucru din Bucuresti si judetul Ilfov ale firmei care a importat 16 containere cu deseuri din Marea Britanie, aduse in Portul Constanta cu un vapor sub pavilion Olanda, au fost verificate, fiind sistate operatiunile de comercializare a produselor second-hand de catre societatea respectiva, a informat marti Garda de Coasta.

Totodata, potrivit sursei citate, la sfarsitul saptamanii trecute a fost finalizata activitatea de incarcare, pe nava olandeza, a celor 16 containere cu deseuri, in vederea returnarii acestora catre expeditor.

"Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in colaborare cu lucratori din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti si Garda Nationala de Mediu, au efectuat controale in cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului Bucuresti si judetului Ilfov ale societatii comerciale in cauza, fiind astfel sistate operatiunile de comercializare a produselor second-hand", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Garda de Coasta, cu mentiunea ca activitatile de control ale autoritatilor implicate sunt in curs de desfasurare.

Pe 20 februarie, Garda de Coasta informa ca doi romani si un cetatean britanic sunt cercetati pentru importarea ilegala de deseuri in Romania, dupa ce politistii de frontiera au depistat in Portul Constanta Sud Agigea 16 containere cu deseuri, care in acte figurau ca fiind obiecte de uz casnic second hand, descarcate de pe o nava olandeza venita din Marea Britanie.

"In urma unor activitati informative desfasurate de catre politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta - Serviciul Prevenirea si Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere, a fost identificata o societate comerciala de pe raza municipiului Bucuresti care efectua activitati de import ilegal de deseuri in Romania, ce erau declarate in fals la autoritatea vamala ca fiind produse second hand", se mentiona intr-un comunicat al Garzii de Coasta.

Conform sursei citate, in cauza sunt cercetati doi cetateni romani, in varsta de 36 si, respectiv, 33 de ani, si un cetatean britanic, de 34 de ani.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta investit in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de export sau import de deseuri cu incalcarea dispozitiilor legale in domeniu si folosirea de acte nereale la autoritatea vamala.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#containere deseuri Portul Constanta , #contrabanda
Comentarii