Consumul de droguri la nivel national in crestere - bucurestenii iau orice

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:56
1791 citiri
Consumul de droguri la nivel national in crestere - bucurestenii iau orice
Foto: Arhiva

Consumul de droguri la nivel national este in crestere in randul populatiei. Bucurestenii, spre deosebire de restul tarii, consuma toate tipurile de stupefiante ilegale, se arata intr-un studiu dat publicitatii, vineri, de Agentia Nationala Antidrog.

Potrivit studiului, prevalenta consumului oricarui tip de drog ilegal in randul populatiei de 15 - 64 de ani, de-a lungul vietii, este 4,1 la suta. Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul, intr-un procent de 1,6%, urmat de ecstasy (0,7 la suta), heroina si cocaina (cate 0,3 la suta), noteaza Mediafax.

Raportul mai arata ca la grupele de varste 15 - 24 de ani si 25 - 34 de ani este inregistrata cea mai mare prevalenta a consumului de droguri ilegale de-a lungul vietii.

"Canabisul se consuma in toate regiunile tarii, pe regiuni fiind inregistrate urmatoarele procente: 6 la suta in Bucuresti-Ilfov, 2 la suta in Centru, 1,5 la suta in regiunea Vest, 1,4 la suta in Sud-Est, 0,9 la suta in Sud-Vest, 0,8 la suta in Nord-Est si 0,4 la suta in Sud si Nord-Vest. De-a lungul vietii canabisul este experimentat de populatia de toate varstele, celelate droguri fiind incercate cu precadere de populatia tanara, cu varsta de 15 - 34 de ani. Cea mai mica varsta declarata de un respondent pentru debutul in consumul de canabis a fost de 14 ani, media varstei de debut fiind 22 de ani", a declarat directorul Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Sorin Oprea.

Prevalenta consumului de ecstasy de-a lungul vietii este de 0,7%, acest drog consumandu-se in majoritatea regiunilor tarii, cu exceptia regiunilor Sud-Vest, Sud-Est si Nord-Vest.

Consumul de cocaina se inregistreaza in Bucuresti-Ilfov, prevalenta de-a lungul vietii fiind de 0,9 %, in Vest (0,5 la suta), in Centru si Nord-Vest (0,4 la suta) si in Nord-Est (0,3 la suta), in timp ce consumul de amfetamine si ciuperci halucinogene este intalnit exclusiv in Bucuresti-Ilfov.

Consumul de solventi, substante inhalante si aurolac este mai des intalnit in Vest, Sud-Vest, Bucuresti, Nord-Vest si Nord-Est, ketamina in Vest, Sud-Vest si Bucuresti-Ilfov, in timp de heroina este consumata cel mai frecvent in Bucuresti-Ilfov, cu o prevalenta de 1,7 la suta, urmata de Vest (0,5 la suta) si Centru (0,4 la suta).

Seful ANA a precizat ca in Bucuresti, spre deosebire de restul tarii, respondentii au declarat ca au consumat toate tipurile de droguri ilegale mentionate in chestionar. El a adaugat ca barbatii sunt cei care au declarat un consum mai mare de canabis, 8%, fata de 4,1% dintre femei.

Studiul "Prevalenta consumului de droguri in Romania" a fost efectuat pe un esantion de 5.100 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani, in perioada noiembrie -decembrie 2010.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#comusm droguri populatie, #studiu Agentia Nationala Antidrog , #consum de droguri