Consumul de droguri in crestere, centrele antidrog lipsa

Colaborator:Monika Kis
Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 13:012106 citiri
Consumul de droguri in crestere, centrele antidrog lipsa

Pe raza judetului Hunedoara nu exista niciun centru pentru tinerii care se confrunta cu consumul de droguri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului neavand un astfel de centru in subordine, arata purtatorul de cuvant de la DGASPC, Ionela Lazar.

"Nu exista un astfel de centru in subordinea noastra", declara Ionela Lazar, adaugand ca ar exista astfel de centre la nivel de judet, insa acestea sunt subordonate institutiilor politienesti.

Desi tot mai multi tineri se confrunta cu consumul de droguri in Valea Jiului, in aceasta zona nu exista nici macar un centru de informare si de prevenire impotriva consumului de droguri.

Printre proiectele de dezvoltare ale Consiliului Judetean se afla si infiintarea unui centru care sa ofere servicii specializate copiilor si tinerilor care se confrunta cu consumul de droguri, alcool sau alte substante toxice.

Conform informatiilor de pe site-ul CJ, pentru acest proiect a fost propusa suma de 150.000 de euro, bani care se pare ca au capatat alta destinatie. Beneficiari trebuiau sa fie in primul rand persoanele cu probleme si CJ si DGASPC Hunedoara.

In baza documentului de pe site-ul CJ Hunedoara, in judet trebuia construit cel putin un astfel de centru destinat tinerilor cu probleme privind consumul de droguri.

In conditiile in care nu exista centre de prevenire si de combatere a consumului de droguri, totul cade pe umerii voluntarilor, a parintilor si a dascalilor. Doar acestia se pot ocupa in prezent de problema consumului de droguri.