Consilierul lui Oprescu si-a recunoscut faptele: Am gresit! Vreau sa termin cu acest vis negru

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 15:54
6084 citiri
Consilierul lui Oprescu si-a recunoscut faptele: Am gresit! Vreau sa termin cu acest vis negru
Foto: Arhiva Ziare.com

Solomon Wigler, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, si-a recunoscut faptele, marti, in fata instantei, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita pentru interventii in favoarea aprobarii unor PUZ-uri pentru diverse constructii.

Mai mult, Wigler a facut doua denunturi la DNA si le-a cerut judecatorilor sa fie cercetat in libertate, transmite Realitatea TV.

Ramane de vazut ce vor decide magistratii, dar cert este ca fostul consilier de la Capitala va beneficia acum de un proces simplificat pentru ca si-a recunoscut vina, astfel incat pedeapsa i-ar putea fi redusa cu pana la o treime.

Solomon Wigler neaga ca i-ar fi dat bani lui Oprescu din "atentiile" pe care le primea (rechizitoriu)

"Trebuie sa vedem daca acest om mai trebuie sa fie in arest. A facut si doua denunturi. Conduita lui este de necontestat. A recunoscut mai mult decat este necesar", a declarat unul dintre avocatii sai Pavel Abraham.

"A facut denunt la adresa consilierilor la care trebuiau sa ajunga banii", a completat un alt avocat, adaugand ca Wigler "a slabit opt kilograme, nu poate manca pe probleme dentare".

In ultimul cuvant in fata instantei de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), fostul consilier al lui Sorin Oprescu, aflat si el in arest preventiv intr-un alt dosar de coruptie, le-a spus magistratilor ca isi recunoaste si regreta faptele.

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala - Motivare

"Din pozitia de consilier personal m-am ocupat de toate problemele sociale ale Primariei Capitalei. Am gresit, dar am facut si lucruri bune. Imi doresc arest la domiciliu, am o situatie foarte grea acasa. Dupa ce s-a pus sechestru pe avere, familia sotiei i-a cerut sa se desparta de mine, ca le-am facut numele de rusine.

Vreau sa ma duc acasa la ea sa vorbesc, chiar daca ma intorc in penitenciar. Am un implant dentar, am facut demersurile sa ma duc la stomatolog, am slabit opt kilograme. Din primul moment in care am fost prins in flagrant, am ales sinceritatea. Vreau sa termin cu acest vis negru care a fost asupra mea. Sunt vinovat, am gresit!", a marturisit Wigler.

Ce avere are consilierul lui Oprescu, prins in flagrant cand lua spaga

Solomon Wigler, "mana dreapta" a lui Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv la inceputul lunii iulie, dupa ce procurorii DNA l-au prins in timp ce lua 25.000 de euro mita. In total, consilierul ar fi primit peste 200.000 de euro de la oameni de afaceri pentru a facilita aprobarea PUZ-urilor pentru diverse constructii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#consilier Oprescu recunoscut fapte, #consilier Oprescu recunoscut acuzatii, #Solomon Wigler denunturi DNA , #justitie