Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Condamnare record pentru un omor ca-n filme in Buzau: 4 frati au ucis un cioban care traia cu 2 dintre criminale

Marti, 29 Martie 2016, ora 09:59
8705 citiri
Condamnare record pentru un omor ca-n filme in Buzau: 4 frati au ucis un cioban care traia cu 2 dintre criminale
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru inculpati din localitatea buzoiana Ziduri, care in 2008 au ucis un cioban originar din Alba si l-au ingropat pe camp pentru a ascunde crima, au primit pedepse cumulate de 80 de ani.

Autorul principal a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav savarsit cu premeditare si cu lipsirea de libertate a victimei.

Fapta celor patru inculpati nu a fost descoperita pana in 2014, cand inculpatul Marian Muti, cuprins de remuscari, s-a autodenuntat si a sesizat organele de politie.

Potrivit Tribunalului Buzau, pentru fapta sa, Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav savarsit cu premeditare si cu lipsirea de libertate a victimei. Fratele sau, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de inchisoare, iar cele doua surori, Veta Muti, si Ghenciu Tudorita, cate 15 ani inchisoare.

Sentintele nu sunt definitive si pot fi atacate cu apel.

La inceputul lui 2015, Marian Muti a fost trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si lipsire de libertate in mod ilegal, Victor Muti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si lipsire de libertate in mod ilegal, Veta Muti, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, iar Ghenciu Tudorita, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, toti acestia facandu-se vinovati de omorarea lui Dorel Greurus, de 38 de ani, cioban, din comuna Petresti, judetul Alba, care traia in concubinaj simultan cu cele doua surori.

Din cercetarile efectuate de procurori, a reiesit ca, in cursul anului 2007, barbatul, care muncea ca cioban la Ziduri, ar fi inceput o relatie de concubinaj cu o femeie si cu sora acesteia, locuind in casa lor.

In luna martie a anului 2008, cei patru inculpati, frati, aflati in casa parintilor lor din satul Heliade Radulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, in mod succesiv si repetat, lovituri cu pumnii si picioarele.

Pentru a ascunde fapta si imprejurarile in care aceasta a fost comisa, inculpatii au infasurat cadavrul cu o patura si cu o folie, dupa care l-au transportat cu caruta in afara satului Heliade Radulescu, pe un camp aflat in apropierea unei paduri, punandu-l in adancimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pamant.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#crima Buzau condamnari inchisoare, #crima Buzau cioban, #cioban omorat Buzau , #inchisoare