Candidat la examenul pentru permisul auto, condamnat după ce a sărit la bătaie la polițistul examinator

Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 03:45
6004 citiri
Candidat la examenul pentru permisul auto, condamnat după ce a sărit la bătaie la polițistul examinator
Candidatul a fost exclus din examen FOTO mondenews.ro

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Iași, a fost condamnat la o amendă penală de 6.000 de lei pentru ultraj și tulburarea liniștii publice iar în cazul în care nu o poate plăti condamnarea se poate transforma în zile de închisoare.

În acest dosar, lucrurile s-au întâmplat într-o zi de 13, în iunie 2018, când candidatul Vasile Stan susținea examinarea pentru obținerea permisului de conducere.

Bineînțeles, în dreapta elevului care dădea examen se afla agentul de poliție, acesta purtând, culmea ironiei, același nume cu candidatul.

Omul legii i-a indicat candidatului traseul pe care urmau să-l străbată, astfel încât să-și dovedească abilitățile învățate în timpul orelor de curs de la școala de șoferi și elevul a pornit la drum.

La puțin timp de la pornirea în traseu, în prima intersecție, polițistul a călcat frâna brusc, întrucât șoferul a ignorat faptul că trebuia să acorde prioritate unei mașini care venea din sens invers.

A fost momentul care l-a scos din minți pe aspirantul la statul de șofer, care în loc să-și continue examenul, cu șanse să-și repare greșeala făcută, a sărit la bătaie la polițist.

Polițistul, salvat de un șofer

L-a înjurat, l-a amenințat cu moartea și l-ar fi lovit și cu pumnii dacă între ei nu se interpunea șoferul din mașina care nu a primit prioritate, care și-a dat seama de intențiile agresive ale examinatului.

Întregul scandal a durat câteva minute, în plină stradă.

La vremea respectivă șeful Serviciului Permise și Înmatriculări a declarat că polițistul examinator a reacționat cu calm la situație.

„Poliţistul are experienţă de peste 12 ani, ştie ce are de făcut în asemenea situaţii. Când a observat că elevul nu opreşte pentru a oferi prioritate, a acţionat cum trebuie, oprind autoturismul. Atunci poliţistul a fost ameninţat“, a precizat Vasile Zacornea, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi.

În faţa procurorilor, Vasile Stan nu a contestat că i-a adresat polițistului cuvinte vulgare, dar a negat că l-a amenințat cu moartea și a declarat că nu a intenționat nici măcar un singur moment să-l lovească.

Martorii împrejurării au declarat însă altceva, iar judecătorii au ținut cont că incidentul nu a avut în final urmări grave, acordându-i circumstanțe atenuante și pentru faptul că nu avea antecedente penale.

Prin urmare, decizia a fost de a-l condamna la o amendă penală de 6.000 de lei, care poate fi transformată oricând în 200 de zile de închisoare dacă nu achită banii. Sentinţa nu este definitivă, iar cazul va fi reluat și la Curtea de Apel.

De de menționat este faptul că Vasile Stan avea antecedente în legătură cu instructajul de la școala de șoferi, el fiind exclus de la două instituții similare după ce a intrat în conflict cu instructorii auto.

Bărbatul lucrează în străinătate și se întorcea doar ocazional în România, tocmai pentru a obține permisul de conducere.

Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
#soferi, #scoala, #politie, #ultraj , #stiri juridice