Complicea lui Nastase, marturii dupa eliberarea din inchisoare: M-am gandit la sinucidere

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 09:57
3602 citiri
Complicea lui Nastase, marturii dupa eliberarea din inchisoare: M-am gandit la sinucidere
Foto: Pro TV

Irina Jianu, condamnata la inchisoare cu executare in dosarele lui Adrian Nastase si eliberata recent, a vorbit, pentru prima oara de la iesirea de dupa gratii, despre experientele sale din ultima perioada.

Fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), condamnata la sase ani si noua luni de inchisoare in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul Calitatii", in care a fost incarcerat si fostul premier, a sustinut, la Antena 3, ca nu a vrut sa faca troc cu procurorii, pentru ca are demnitate.

"Nu am facut troc cu procurorii, pentru ca am demnitate", a declarat Jianu, intrebata de ce nu a colaborat cu procurorii. Totodata, fostul inspector-sef a aratat ca "singura tinta a fost Adrian Nastase".

Irina Jianu a spus ca s-a gandit la sinucidere, dar nu a incercat sa-si ia viata datorita lui Adrian Nastase, urmarind "nebunia" din seara in care autoritatile au venit sa-l ia de acasa pe fostul premier, care s-a impuscat in gat.

"A incercat sa se sinucida si am vazut nebunia din seara aceea. A vrut sa provoace o schimbare in mentalitatea oamenilor. Daca eu ma sinucid se va spune in sfarsit ca sunt nevinovat si se va face ceva in seara asta", a explicat ea.

Complicea lui Adrian Nastase din dosarele "Trofeul calitatii" si "Zambaccian", a fost eliberata conditionat, pe 13 ianuarie, dupa ce a executat doi ani si jumatate din pedeapsa totala de sase ani si noua luni, pe care a primit-o in cele doua dosare, in care a fost condamnat si fostul premier.

Fosta complice a lui Adrian Nastase, eliberata din inchisoare (Video)

Magistratii bucuresteni si-au argumentat hotararea spunand ca Jianu a avut un comportament exemplar in penitenciar si poate fi eliberata, intrucat, avand peste 60 de ani, a executat deja o treime din pedeapsa.

ICCJ: Irina Jianu a dispus distrugerea de documente privind lucrarile la casa mamei lui Mitrea

In plus, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a condamnat-o pe Irina Jianu, in octombrie 2014, la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita, in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei fostului deputat PSD Miron Mitrea, insa decizia nu este definitiva. In acelasi dosar, Mitrea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Irina Jianu sinucidere, #Irina Jianu eliberata inchisoare, #Irina Jianu Adrian Nastase , #inchisoare