Compania aeriana australiana Qantas a vandut in numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor catre nicaieri''

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 18:154294 citiri
Compania aeriana australiana Qantas a vandut in numai 10 minute toate biletele pentru un ''zbor catre nicaieri''
Foto: Unsplash

Compania aeriana Qantas a vandut joi in numai 10 minute toate locurile pentru un ''zbor catre nicaieri'', care pe 10 octombrie va survola unele dintre principalele atractii turistice ale Australiei, o modalitate prin care aceasta companie incearca sa compenseze din pierderea veniturilor provocata de restrictiile de calatorie in contextul pandemiei de COVID-19, relateaza agentia EFE.

Acest zbor, care va fi efectuat cu un avion Boeing 787 ce va decola de la Sydney, va survola muntele de granit rosu Uluru, insulele Whitsundays si Marea Bariera de Corali, avionul urmand sa aterizeze tot la Sydney dupa sapte ore de calatorie.

Biletele, cu preturi cuprinse intre 572 si 2.754 de dolari (486 - 2.341 de euro), s-au vandut in zece minute, acest zbor fiind ''probabil cel mai rapid vandut in istoria Qantas'', potrivit unui reprezentant al companiei.

Aceasta a decis de asemenea sa reia din luna noiembrie zborurile de agrement de 12 ore deasupra Antarcticii, efectuate tot cu avioane Boeing 787.

In urma restrangerii activitatii din cauza restrictiilor antiepidemice, compania Qantas a anuntat in luna iunie reducerea a circa 6.000 de posturi in cadrul unui program de restructurare. Alte 2.500 de posturi ar putea fi diminuate in urma externalizarii serviciilor la sol.

Printre alte modalitati de crestere a incasarilor, Qantas a scos la vanzare obiectele care in mod normal sunt facute cadou pasagerilor de la clasa business, inclusiv 10.000 de seturi de pijamale, care s-au vandut in cateva ore. De asemenea, doritorii pot sa achizitioneze, pentru 25 de dolari, pachetele de cadouri oferite pasagerilor de la clasa business, care contin crema de maini, pliculete de ceai, biscuiti cu ciocolata si alune, printre altele.

Comentarii
florika
rank 5
felicitari Quantas