Comisia juridica a Senatului a validat 5 membri CSM

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 12:521708 citiri
Comisia juridica a Senatului a validat 5 membri CSM
Foto: Arhiva

Senatorii juristi au audiat marti cinci membri din partea societatii civile propusi pe locul lui Victor Alistar in CSM, valindu-le candidatura, insa respingand-o pe a sasea, a lui Ioan Duscan, care nici nu a participat la sedinta, deoarece nu indeplinea conditiile legale.

Candidatii audiati au fost Virgil Melnic, din partea Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Georgiana Iorgulescu, din partea AMR, Centrului de resurse juridice si Asociatiei ProDemocratia, Doinel Dinuica, propus de Universitatea Spiru Haret, Radu Cornel Andreica, din partea Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie, Ovidiu Horia Maican, propus de Fundatia Freedom House, si Ioan Duscan.

Toti candidatii, cu exceptia lui Duscan, au primit un raport favorabil din partea comisiei juridice, pentru indeplinirea conditiilor de candidatura, urmand ca membrul din partea societatii civile sa fie ales de plenul Senatului din cele cinci candidaturi.

Duscan nu a depus la Senat CV-ul, cazierul judiciar si nici cel fiscal, nefiind mentionata nici asociatia sau fundatia care il propune in aceasta functie. Potrivit presedintelui Comisiei, Toni Grebla (PSD), Duscan a fost respins deoarece nu indeplinea conditiile legale si nu avea studii superioare.

Senatorul PD-L Iulian Urban a dorit sa afle de la Georgiana Iorgulescu, care s-a implicat activ in campania "Opriti Codurile", daca inca mai considera ca cele doua coduri, de procedura civila si cel de procedura penala, nu ar trebui puse in aplicare, aceasta raspunzand ca aceasta campanie a fost demarata pornind de la faptul ca nu sunt finalizate inca studiile de impact asupra Codurilor. "S-ar putea sa descoperim ca nu avem suficienti magistrati pentru a le pune in practica", a spus aceasta.