Comisar sef de la Directia Generala Anticoruptie, retinut pentru trafic de droguri

Vineri, 20 Mai 2016, ora 16:34
12232 citiri
Comisar sef de la Directia Generala Anticoruptie, retinut pentru trafic de droguri
Foto: DIICOT

Un comisar sef de la Directia Generala Anticoruptie a fost retinut vineri de procurorii DIICOT, fiind acuzat de trafic international de droguri de mare risc.

Petru Pitcovici a ajutat traficanti de droguri cercetati pentru ca au adus in tara cocaina, informeaza un comunicat DIICOT remis vineri presei.

La inceputul acestei luni, mai multe persoane au introdus in tara, prin punctul de trecere Nadlac, droguri de mare risc procurate din Olanda, acestea fiind ulterior comercializate in Capitala.

Cand autoturismul a fost controlat, in filtrul de aer s-au gasit doua pachete care contineau cocaina si metilendioximetamfetamina (MDMA), informeaza DIICOT.

In urma cu o saptamana, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru doi dintre traficanti.

Joi, alte trei persoane, printre care si comisarul Pitcovici, au fost depistate in fata unui restaurant din Capitala, iar in urma unui control realizat in doua autoturisme s-au gasit sumele de 900 de euro, 900 de dolari si 3.000 de lei. Totodata, au fost ridicate si trei autoturisme de lux.

Anchetatorii au stabilit ca Dan Sandu Simion, zis "Dan Chioru", platise 10.000 de euro pentru ca drogurie sa fie aduse in tara.

Vineri, trei persoane au fost retinute pentru 24 de ore, printre care si comisarul Pitcovici, pentru trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului.

Trafic de droguri la Braila: Un politist le primea prin posta

Conform DIICOT, comisarul Pitcovici a oferit sprijin si ajutor traficantilor, ingreunand cercetarile.

Toti trei vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Petru Pitcovici este judecat, din decembrie 2012, in dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popovici, pentru complicitate la dare de mita, legat de cumpararea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti, arata News.ro.

Pitcovici este acuzat ca i-a dat unui ofiter de politie judiciara din Directia Nationala Anticoruptie, denuntator in cauza, mita sub forma de bauturi alcoolice, pentru ca acesta sa faca cercetari superficiale, astfel incat sa se ajunga la solutii de netrimitere in judecata in dosarul care viza presupuse fapte de coruptie privind tranzactionarea terenului.

Ofiterul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza in care cei doi erau cercetati, arata DNA.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#comisar politie retinut trafic droguri, #comisar sef DGA cocaina , #trafic droguri