Comanescu despre finalizarea scutului antiracheta: Un moment important pentru Romania, SUA, NATO

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 12:25 2509 citiri
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a declarat, vineri, capabilitatea tehnica a scutului antiracheta de la baza Deveselu, subliniind componenta defensiva a acestuia si precizand ca este un moment important pentru Romania, pentru parteneriatul strategic cu SUA si pentru NATO.

Lazar Comanescu a declarat, in cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnica a facilitatii antiracheta de la baza Deveselu, ca finalizarea scutului a presupus un efort institutional complex.

Oficial rus interzis in UE, primit in Senatul Romaniei: Scutul antiracheta e alegerea politicienilor, nu a poporului

Din perspectiva Romaniei, participarea la sistemul antiracheta reprezinta un angajament strategic, sustinut de intreaga clasa politica si de opinia publica, a spus Comanescu, subliniind ca este un moment de maxima importanta pentru Romania, SUA si NATO.

Ministrul Afacerilor Externe a adaugat ca scutul de la Deveselul este o dovada de consolidare a parteneriatului strategic Romania-SUA, "parteneriat pe care il vrem extins si in alte domenii, mai ales cel economic".

Comanescu a reafirmat "caracterul exclusiv defensiv al scutului antiracheta", precizand ca acesta nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse si va fi utilizat doar in scopuri defensive, in fata amenintarilor din afara continentului.

Mnistrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, gazduieste vineri, la sediul MAE, ceremonia de declarare a capabilitatii tehnice a facilitatii antiracheta Aegis Ashore din cadrul Bazei militare de la Deveselu. La eveniment participa ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm; directorul Agentiei, pentru Apararea Antiracheta a SUA, viceamiralul James D. Syring; asistentul Secretarului General al NATO, Patrick Auroy.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii