Comandantul jandarmilor de la protestul din 10 august a fost mutat la Buzau

Vineri, 21 Februarie 2020, ora 13:566345 citiri
Comandantul jandarmilor de la protestul din 10 august a fost mutat la Buzau
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Arhiva Hepta.ro

Colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, fost prim adjunct al Jandarmeriei Romane si conducatorul interventiei de la protestul din august 2018, a fost detasat 3 luni la Jandarmeria Buzau, urmand sa se ocupe de Ordine Publica.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJJ Buzau, Georgiana Naziru, la Buzau, Gheorghe Sebastian Cucos este imputernicicit sa indeplineasca activitati specifice pe linia misiunilor de ordine publica.

El va intocmi acte ce tin de serviciul de Ordine Publica, dar daca situatia o va impune, va fi trimis si la actiuni, in strada.

"Domnul Sebastian Cucos este detasat la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Buzau, prin ordinul inspectorului general, sa indeplineasca activitati specifice pe linia misiunilor de ordine publica timp de 3 luni.

El este incadrat in continuare pe functia de director la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti. Detasarea este de 3 luni, incepand cu data de 13 februarie 2020", a declarat Georgiana Naziru, purtator de cuvant al IJJ Buzau.

Sebastian Cucos este urmarit penal in dosarul violentelor din 10 august, din Piata Victoriei, din Capitala, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Carrandash
rank 2
adica ca comandantu' jindar cu cos si pene de curcan in dos ....
MosGerila
rank 5
Nu era mai bine sa-l mutati pe Cucos direct la Rahova, langa