#Colectiv Cei mai multi romani considera ca patronii sunt vinovati de tragedie - Sondaj INSCOP

 Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 15:51
#Colectiv Cei mai multi romani considera ca patronii sunt vinovati de tragedie - Sondaj INSCOPFoto: Arhiva Ziare.com

Un procent de 99% dintre romani afirma ca a auzit de tragedia produsa la clubul Colectiv din Capitala, iar cei mai multi dintre cei chestionati cred ca patronii sunt principalii vinovati, releva un sondaj INSCOP, realizat in perioada 26 noiembrie - 2 decembrie.

Potrivit cercetarii, doar 0,8% dintre cei chestionati declara ca nu au auzit de incendiul de la Colectiv, iar 0,2% au ales varianta "nu stiu" sau "nu raspund".

De asemenea, 34% dintre romani ii considera drept principali vinovati pe patronii localului, 23,8% au indicat firma care a organizat concertul si efectele pirotehnice, 20,1% - autoritatile locale (Primaria sectorului 4 etc.), 14,8% - autoritatile centrale (Guvern, Ministerul de Interne, ISU etc.).

#Colectiv: 40 de zile de la tragedie. Iohannis a mers la club si a aprins o lumanare

In schimb, 2,3% dintre cei chestionati considera ca vina pentru cele intamplate apartine tinerilor care au mers la concert. 5,1% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns la intrebarea "Cine poarta cea mai mare vina pentru cele intamplate in clubul Colectiv?".

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, in perioada 26 noiembrie-2 decembrie. Volumul esantionului a fost de 1.071 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate in 40 de judete si municipiul Bucuresti, intr-un total de 89 de localitati (orase, comune, sate).

 Articol citit de 523 ori

Citeste si: