Mesaj dur al asociaţiei victimelor la şase ani de la incendiul din Colectiv: ”Să vă fie rușine”

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 12:29
4006 citiri
Mesaj dur al asociaţiei victimelor la şase ani de la incendiul din Colectiv: ”Să vă fie rușine”
Mesaj dur adresat judecătorilor și procurorilor de rudele victimelor incendiului din clubul Colectiv FOTO Hepta

”Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie ruşine!”, este mesajul pe care Colectiv GTG 3010, asociația din care fac parte supraviețuitorii tragediei din clubul Coelctiv și rude ale victimelor incendiului, îl transmite magistraților implicați în anchetă, la 6 ani de la tragedie.

”6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări. Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie ruşine!”, au scris sâmbătă, pe Facebook, reprezentanţii asociaţei Colectiv GTG 3010.

Un eveniment iniţiat de mai multe organizaţii civice la şase ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa, este programat sâmbătă pe treptele Curţii de apel Bucureşti. De aici, participanţii vor porni în marş către locul în care a funcţionat clubul.

Reprezentanţii organizaţiilor acuză că de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării.

”Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignam de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltam împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ”avem de toate” în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor. Şi anul acesta, ca în fiecare din ultimii 6, ieşim în stradă să cerem dreptate pentru Colectiv şi pentru noi”, afirmă organizatorii evenimentuui, printre care se regăsesc Corupţia ucide şi Asociatia Colectiv GTG 3010.

Conform anunţului organizaţiilor civice, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de perioada prin care trecem, sâmbătă, de la ora 18:00, va avea loc un flashmob pe treptele Curţii de Apel Bucureşti după care portretele victimelorvor fi purtate până la clubul Colectiv.

65 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, unde formaţia Goodbye to Gravity susţinea un concert.

Alți peste 150 au fost răniți, iar unii dintre ei au rămas mutilați pe viață și bat și acum drumul spitalelor.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul "Colectiv" în aprilie 2016. Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar și Daniela Nita, Cristian Nita și Viorel Zaharia, reprezentanți ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv sunt în prezent cercetați sub control judiciar, acuzațiile fiind de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Inculpat în cauză este și Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 din București.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#colectiv, #Colectiv dosar vinovati judecata, #mesaj, #victime Colectiv , #Colectiv