Operațiune spectaculoasă. Peste două tone de cocaină, confiscate de pe un iaht de lux aflat pe mare, la 130 de km de țărm

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 14:113418 citiri
Operațiune spectaculoasă. Peste două tone de cocaină, confiscate de pe un iaht de lux aflat pe mare, la 130 de km de țărm
Drogurile au fost confiscate de pe un iaht aflat sub pavilion jamaican FOTO nacionalcrymeagency.gov.uk

Agenţia britanică de combatere a criminalităţii (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei, relatează AFP.

Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani - un britanic şi cinci nicaraguani - au fost arestaţi în această operaţiune, desfăşurată joi cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat.

În momentul arestării lor, ei se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican şi care provenea din Caraibe.

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Potrivit NCA, poliţia federală australiană a furnizat, pentru această operaţiune, informaţii strânse ca parte a anchetei sale "Ironside", care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate, datorită infiltrării unei aplicaţii (Anom) folosită pentru schimbul de mesaje codificate între infractori.

"Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea şi suferinţa", a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

"Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona", a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News