Probleme pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda. Directorul CNAIR amenință cu rezilierea contractului ajuns la stadiul fizic de 95% VIDEO

Autor: N.G.
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 15:35 8192 citiri
Cea mai complicată zonă a autostrăzii - alunecarea de teren de la Oiejdea

Noul director geenral al CNAIR, Cristian Pistol, a identificat câteva probleme pe șentierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, care ar pune în pericol finalizarea lucrării la data de 15 noiembrie 2021.

Această dată este ultima avansată de compania greacă Aktor. Cristian Pistol a făcut joi, 7 octombrie, o vizită de lucru pe șantier. Stadiul fizic de construcţie a lotului de 25 de kilometri a ajuns la 95%.

Am verificat lucrările la punctele critice pe care le ştiam deja, si anume km. 19, km. 26 şi km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranţei circulaţiei: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel şi gardul de protecţie împotriva animalelor”, a transmis acesta potrivit paginii oficiale de pe Facebook a CNAIR.

Directorul CNAIR a constatat că în șantier lucrurile sunt diferite față de discuțiile cu managementul constructorului.

La discuţiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată am fost asigurat că avem un grafic actualizat, un grafic de care ne ţinem. Din păcate, însă, în şantier, lucrurile stau diferit. Forţa de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări şi nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiţii, nu văd cum am putea atinge dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, a declarat Cristian Pistol.

Directorul General al CNAIR a solicitat Antreprenorului, un grafic foarte exact al activităţilor cu detalieri şi termene exacte, în special pentru punctele critice, km 19, 26 şi 40. În comunicarea companiei se mai susţine că directorul general a solicitat un necesar al resursei umane, al utilajelor şi materialelor folosite, precum şi modalitatea de alocare a acestora pe tipuri de activităţi.

Promisiunile în ceea ce priveşte punerea în circulaţie a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuşi să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, a mai precizat Cristian Pistol.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News