Sfaturi de la politie pentru soferii care circula pe drumurile inzapezite. "Nu uitati de politetea rutiera"

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 16:07
2838 citiri
Sfaturi de la politie pentru soferii care circula pe drumurile inzapezite. "Nu uitati de politetea rutiera"
Carosabilul este umed FOTO Facebook

Vremea rea a s-a instatlat in mai multe zone din tara iar drumurile au fost acoperite cu polei sau zapada. Politia Romana recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza adaptata permanent conditiilor meteo-rutiere, sa adopte o maniera preventiva de condus si sa respecte indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic.

Intrucat au fost anuntate schimbari ale vremii caracterizate prin precipitatii in cea mai mare parte a tarii, sub forma de ninsori si lapovita, conducatorii de autovehicule sunt sfatuiti sa circule cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, transmite Politia.

De asemenea, in urmatoarele zile si pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, probabilitatea de aparitie a intervalelor cu precipitatii va fi ridicata, concomitent cu racirea vremii.

In cazul in care partea carosabila este alunecoasa, pentru a incetini, trebuie folosita frana de motor. In niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula in fata franeaza brusc, trebuie marita distanta in mers.

Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

In conditiile unui trafic aglomerat, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii, lapovitei sau ninsorii, folosirea luminilor de toti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

In aceste conditii, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite si pe timpul zilei, permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila.

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale.

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Nu folositi telefonul sau alte dispozitive mobile in timp ce conduceti.

Si pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor.

Informatii actualizate despre situatia traficului gasiti pe siteul oficial al Politiei Romane, la sectiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - va recomandam sa verificati starea traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti, inainte de a pleca la drum.

Ce este gheata neagra, unul dintre cele mai mari pericole pentru soferi iarna. Explicatiile marelui campion de raliuri Titi Aur

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#circulatie, #drumuri de iarna, #politia , #circulatie