Ciolacu: Sunt mandru ca am fost la Revolutie. Nu imi faceti o vina pentru ca nu am murit

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 22:05
4790 citiri
Ciolacu: Sunt mandru ca am fost la Revolutie. Nu imi faceti o vina pentru ca nu am murit
Foto: Eduard Vinatoru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele PSD Marcel Ciolacu spune ca este mandru ca a participat la Revolutia din 1989, precizand ca nu a cerut statului roman niciun ban pentru ca este revolutionar.

Ciolacu a fost intrebat, luni seara, despre certificatul sau de revolutionar si a spus: "Niciodata nu am vorbit despre acest lucru. Eu in municipiul Buzau am participat la Revolutie. Sunt membrul unui club, Club 22 Buzau, sunt, mi se pare, doar 52 de membri. Suntem cei care am aparat si am actionat in raza Palatului Comunal al municipiului, nu am fost niciodata contestat, nu am facut niciodata o fala din asta, dar acum nu-mi cereti sa imi fie si rusine.

Nu am solicitat niciodata nicio indemnizatie pentru acest lucru de la statul roman. Ma consider indreptatit sa las copilului meu sa arate si el la nepoti ca bunicul lor sau strabunicul lor a facut ceva pentru aceasta tara. Niciodata de cand sunt in politica, niciodata eu nu am declarat ca sunt revolutionar, ca ce fapte am facut in acele zile", a spus liderul PSD.

Ciolacu afirma ca nu a cerut niciun ban statului roman pentru ca a fost la Revolutie.

"Nu sunt aparut in niciun decret. Nu imi faceti o vina pentru ca nu am murit sau pentru ca nu am stat in casa de Revolutie. Sunt mandru ca am fost la Revolutie, nu am cerut niciun ban statului roman pentru faptul ca am fost la Revolutie, dar nu ma faceti vinovat pentru lucrul acesta pentru ca nu va permit", a explicat presedintele Marcel Ciolacu.

Recorder a scris, luni, ca liderul PSD are certificat de revolutionar si a cerut preschimbarea pentru a avea dreptul la indemnizatie.

La inceputul acestui an, Marcel Ciolacu a depus cerere pentru a obtine cel mai nou titlu introdus prin lege: cel de "luptator cu rol determinant in victoria Revolutiei Romane".

"Diferenta dintre cele doua titluri este ca cel pe care l-a solicitat anul acesta vine la pachet cu o indemnizatie lunara de 2.000 de lei. In anii '90, Ciolacu a primit, in baza titlului de revolutionar, si un hectar de teren pe raza comunei buzoiene Sapoca, pe care ulterior l-a vandut", scrie Recorder.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ciolacu certificat revolutionar , #Revolutie