Ciolacu anunta ca PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban, care "100% va trece". Cine e luat in calcul de social-democrati pentru functia de premier

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 22:07
10576 citiri
Ciolacu anunta ca PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban, care "100% va trece". Cine e luat in calcul de social-democrati pentru functia de premier
FOTO: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura, care "100% va trece" de votul Parlamentului.

"Vom depune o motiune de cenzura si aceasta motiune de cenzura va trece", a declarat Marcel Ciolacu, intr-o emisiune la Antena 3.

Liderul social-democrat a mai declarat ca o prima forma a textului motiunii a fost deja creionata de senatorul Serban Nicolae si ca s-au strans, pana acum, 204 semnaturi de sustinere.

"Avem 204 semnaturi pana acum. Primul text a fost lucrat de Serban Nicolae", a precizat Marcel Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD a sustinut ca PSD va avea voturile suficiente sa treaca aceasta motiune de cenzura.

"Vom avea voturile suficiente sa treaca aceasta motiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc sa treaca aceasta motiune", a afirmat presedintele interimar al PSD, care nu a avansat insa o data certa la care va fi depusa motiunea, ci doar a reamintit ca a anuntat faptul ca social-democratii nu o vor depune in timpul starii de alerta.

Marcel Ciolacu a precizat, de asemenea, ca PSD si-a propus sa mearga la consultarile de la Cotroceni si cu o propunere de prim-ministru, dupa caderea Guvernului Orban.

"Vom prezenta si un program de guvernare pe termen scurt. Dorim sa mergem cu o propunere de prim-ministru, sustinuta de toate fortele politice. (...) Noi vom depune o motiune de cenzura si 100% aceasta motiune va trece", a subliniat Ciolacu.

Intrebat cine este persoana luata in calcul de PSD pentru functia de premier, Marcel Ciolacu a spus ca este preferat, in acest moment, "un specialist in economie".

"Romanii au inceput sa isi dea seama cu cine au de-a face. Guvernul este lipsit de credibilitate. (...) Prim-ministrul e un mincinos patologic. (...) Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Presedintele Romaniei trebuie sa recunoasca acest esec politic numit Orban si sa ii ceara demisia. Ei (liberalii - n.r.) au facut din aceasta pandemie un joc politic si acum acest joc politic li se intoarce in cap. (...) Cred ca demisia lui Orban ar fi cea mai potrivita", a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu despre alegerule locale si cele parlamentare

Intrebat cine va castiga, in opinia sa, alegerile locale si pe cele parlamentare, presedintele interimar al PSD a afirmat ca el crede in victoria stangii.

"O alianta de stanga, categoric, si vedem ca in marea majoritate a tarilor europene incepe sa recastige stanga, cum s-a intamplat in Franta. (...) Pentru acest ciclu electoral doresc sa fiu presedintele PSD si sa-mi asum aceste alegeri" a afirmat Ciolacu.

El a afirmat ca ambitia sa politica este "sa reintre PSD in matca partidelor puternice de stanga", a spus Ciolacu.

Despre persoanele pe care le vede alaturi de el in conducerea partidului, Marcel Ciolacu i-a nominalizat pe Gabriela Firea, Olguta Vasilescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Dragos Benea, Robert Negoita.

"Sunt multe persoane foarte bine pregatite din toate domeniile" a adaugat Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat ca si-l doreste si pe Vasile Dancu in "echipa PSD".

"Am pornit de la ideea ca nu va fi echipa lui Marcel Ciolacu. E cu totul alta abordare. Eu mi-l doresc pe domnul Vasile Dancu in echipa Partidului Social Democrat. Si eu fac parte din aceasta echipa, alaturi, categoric, de Paul Stanescu, care mi-a fost, toate aceste luni, am stat mai mult impreuna decat am stat cu familia", a mai spus Marcel Ciolacu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#marcel ciolacu, #PSD, #PNL, #Orban, #guvern, #motiune de cenzura, #ministri, #pandemie, #epidemie , #coronavirus
Comentarii
Poza 2DIE4
2DIE4
rank 5
Ba Ciolanule, in PSD sinteti toti niste incompetenti corupti.
Poza oetzi
oetzi
rank 5
ciolacu ,psdul si serbanica nicolae un sofer cu aere de avocat...