Barbat de 80 de ani ucis de un urs lângă o stână din județul Mureș

Duminica, 25 Iulie 2021, ora 13:41 4401 citiri
Ciobanul de 80 de ani era din Gornești Foto/ Pixabay

Un bărbat de 80 ani, cioban la stână, a fost ucis de un urs pe raza satului Mura, comuna Gornești, județul Mureș.

Primarul comunei Gornești, Kolcsár Gyula a confirmat că o persoană a decedat în urma atacului unui urs. “Nu putem zice că era noapte, era după ora 20. Băiatul său a plecat de la stână pe la ora 20 și când s-a întors nu l-a mai găstit. Cred că pe la ora 2 și ce ceva, cei de la ISU l-au găsit la o distanță de 300 de m. Stâna era în Mura, dânșii sunt o familie din Teleac”, ne-a declarat primarul citata de Zi de Zi.

Biroul de Presă al IPJ Mureș a remis următorul comunicat despre incidentul din seara trecută.

“La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl sau, de 80 de ani, din Gornești, lipsește de la stână.

De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști (dintre care un criminalist cu un câine de urmă), 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de

activități de căutare.

În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
#cioban, #omorat, #urs , #