Cine si in ce conditii poate merge la plaja, de la 1 iunie

Luni, 01 Iunie 2020, ora 07:00
15876 citiri
Cine si in ce conditii poate merge la plaja, de la 1 iunie
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care vor sa mearga la plajele concesionate de pe litoralul romanesc trebuie sa isi faca inainte rezervare, online sau telefonic. Pentru celelalte plaje, autoritatile locale sunt responsabile de mentinerea distantarii sociale si a regulilor de igiena.

Numarul de persoane care pot face plaja este limitat, avand in vedere ca sezlongurile trebuie asezate cu pastrarea distantei de doi metri intre ele, conform normelor publicate in Monitorul Oficial.

Sezlongurile si alte echipamente de pe plaja trebuie dezinfectate inainte de a fi folosite de alti clienti. Pe plajele neconcensionate, autoritatile locale sunt responsabile de evitarea aglomeratiei.

Potrivit ordinului pentru aprobarea normei privind stabilirea masurilor specifice de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitatile de operare a plajelor turistice, semnat de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, si de secretarul de stat Mircea Fechet de la Ministerul Mediului, publicat in Monitorul Oficial, intre sezlongurile de pe plaja trebuie pastrata o distanta de doi metri, daca acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeasi familie.

De asemenea, administatorii plajelor trebuie sa ia masuri pentru a limita accesul in functie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeratiile, sa stabileasca in mod clar culoare unidirectionale, de intrare/iesire, sa limiteze numarul de angajati care intra in contact cu publicul.

Accesul la plaja se va face dupa o rezervare, telefonica sau online.

Clientii vor fi serviti la locurile lor de pe plaja si se recomanda servirea de produse ambalate individual, iar angajatii operatorului economic trebuie sa poarte masti de protectie.

Totodata, zonele de lucru de pe plaja (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel incat acestia sa poata pastra distanta de minim 1,5 metri intre ei.

Echipamentele de pe plaja (sezlonguri) vor fi dezinfectate dupa fiecare utilizare, inainte de a fi folosite de alti clienti. Totodata, trebuie asigurate substante dezinfectante pentru clienti pe plaja si la grupurile sanitare.

De asemenea, sunt interzise sporturile si activitatile de agrement pe plaje in alte locuri decat cele amenajate, iar acolo se desfasoara cu limitarea numarului de persoane care nu sunt din aceeasi familie.

In cazul plajelor neconcesionate, autoritatile locale sunt responsabile pentru masurile de evitare a aglomeratiei.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#plaja coronavirus Covid , #coronavirus