Cine este judecatoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea si Ioana Basescu in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale

Marti, 02 Martie 2021, ora 15:20 34456 citiri
Claudia Jderu, judecatoarea care le-a condamnat pe Elena Udrea si Ioana Basescu FOTO Captura YouTube

Claudia Jderu este judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti care le-a condamnat marti, 2 martie, pe Elena Udrea si pe Ioana Basescu in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale din 2009. Udrea a primit opt ani de inchisoare, fiind gasita vinovata de sapte fapte, iar Ioana Basescu a primit cinci ani de inchisoare cu executare.

Claudia Jderu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 2000 si Institutul National al Magistraturii in anul 2003. In perioada iulie 2004 - martie 2009 a ocupat functia de judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, Sectia Penala iar din aprilie 2009 pe cea de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Incepand din luna 2006 este formator colaborator in cadrul Institutului National al Magistraturii, Departamentul de formare continua la disciplinele "Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului" si "Drept penal si drept procesual penal" iar din septembrie 2011 este formator colaborator in cadrul Institutului National al Magistraturii, Departamentul de formare initiala la disciplina "Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News