Cine este diplomatul rus declarat persona non grata de catre Romania?

Miercuri, 18 August 2010, ora 13:59
3465 citiri
Cine este diplomatul rus declarat persona non grata de catre Romania?
Foto: Arhiva

Anatoly Akopov, secretar I in cadrul ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, este diplomatul declarat persona non grata de catre autoritatile romane, au anuntat surse oficiale.

Potrivit listei corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, Anatoly Akopov si-a inceput postul la ambasada din Bucuresti la 27 iunie 2007, venind la Bucuresti impreuna cu sotia sa, Natalia Akopova, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Contactati oficial, reprezentantii ambasadei Federatiei Rusiei la Bucuresti au refuzat, miercuri, sa mai faca vreun comentariu legat de subiect dupa ce, marti seara, reprezentanti din ambasada spusesera ca din lista de cinci diplomati rusi cu grad de secretar I de pe site-ul ambasadei doar doi mai sunt la post, respectiv Alexander Soshnikov si Anatoly Akopov.

Romania a declarat persona non grata un diplomat rus

MAE a transmis marti Rusiei decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in 48 de ore.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu regret de faptul ca, printr-o comunicare oficiala transmisa marti, 17 august 2010, a Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, diplomatul roman Gabriel Grecu, secretar I in cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova, a fost declarat persona non grata, solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Federatiei Ruse in termen de 48 de ore", se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Anatoly Akopov diplomat rus, #declarat persoana non grata , #diplomat