Principala organizatie antidrog din Romania isi suspenda activitatea

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 13:03
3544 citiri
Principala organizatie antidrog din Romania isi suspenda activitatea
Foto: Jurnal Valcean

CIADO, principala organizatie antidrog din Romania, a anuntat, vineri, ca isi suspenda activitatea din tara noastra, din cauza indiferentei totale aratate de Guvernul Romaniei, din 2008 si pana in prezent.

"CIADO, principala organizatie antidrog din Romania, a decis sa-si suspende activitatea, intrucat a constatat o indiferenta totala a guvernelor din 2008 pana in prezent fata de problematica drogurilor.

Constatam ca toate guvernele au alocat fonduri, pentru tot felul de ONG-uri de casa ale partidelor ce s-au perindat pe la guvernare, iar cele din zona antidrog au fost fortate pe rand sa-si inchida activitatea din lipsa de finantare. Programul de Interes National ce asigura finantarea ong-urilor din zona antidrog sta din 2008 in sertarele diferitilor ministri, desi legea este aprobata, s-a uitat sa se faca normele de aplicare", se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Organizatia arata ca politicile antidrog nu au culoare politica si ca a sustinut toate proiectele in acest sens, fie ca au fost promovate de PDL sau de USL.

"Atragem atentia Guvernului Romaniei ca politicile antidrog nu au culoare politica. Reamintim primului ministru Victor Ponta ca CIADO Romania a sustinut de buna credinta motiunea simpla pe etnobotanice promovata de USL, asa cum a sustinut de buna credinta si PDL in promovarea legislatiei privind interzicerea comercializarii substantelor psihoactive si psihotrope (etnobotanice), lucru ce a demonstrat interesul CIADO fata de problematica drogurilor din Romania, si nu un interes politic.

USL a promis ca va acorda o atentie deosebita problematicii drogurilor din Romania in momentul venirii la guvernare, dar constatam in urma corespondentei cu CIADO ca va detasati de afirmatiile dumneavoastra ca Uniune Social Liberala, refuzand dialogul pe acesta tema ca si predecesorul dumneavostra domnul Emil Boc.

Nu intelegem ignorarea avertismentelor CIADO de catre guvernele Romaniei, privind cresterea alarmanta a consumului de droguri in conditiile in care consumul ce-l avem acum de 4,3 % de la 1,7% a fost atins in lume in 40-50 de ani si nu in 3 ani, dar ne laudam in schimb ca este cu un procent sub media europeana! Ne intrebam daca in Romania doar societatea civila este interesata de reducerea consumului de droguri, prevenirea si combaterea acestuia sau si autoritatile romane?", se mai arata in comunicat.

CIADO concluzioneaza ca, prin suspendarea activitatii sale, dealerii de droguri au un adversar in minus, iar Guvernul a scapat de criticile societatii civile.

"Romania este tara in care mass media a fost cea mai activa in a reda fenomenul consumului si efectele din tot spatial UE si acest lucru trebuia ca oameni politici responsabili sa va atraga atentia nu sa va luptati in declaratii pe acesta tema. Va reamintim ca doar combaterea fara prevenire si informare nu va solutiona problema in Romania.

Ca urmare deciziei noastre dealarii nu pot decat sa se bucure ca au un adversar mai putin, iar statul ca scapa de ochiul critic al societatii civile", se incheie comunicatul CIADO.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#droguri CIADO suspendare activitate, #droguri consum CIADO Romania , #consum de droguri