Chile a declarat stare de catastrofa, iar Peru a interzis deplasarile noaptea

Luni, 02 August 2021, ora 11:455317 citiri
Chile a declarat stare de catastrofa, iar Peru a interzis deplasarile noaptea
Sursa foto: Arhiva Facebook/Sebastian Pinera

Presedintele chilian Sebastian Pinera (foto) a declarat miercuri stare de catastrofa nationala, masura prin care guvernul primeste puteri extinse de a restrange libertatea de miscare si pentru a asigura aprovizionarea cu alimente si functionarea serviciilor de baza.

Masura intra in vigoare joi pentru 90 de zile, a afirmat Pinera intr-o conferinta de presa, transmite Deutsche Presse-Agentur (dpa).

Chile a decis deja o serie de masuri pentru a limita raspandirea virusului. Au fost inchise scolile, frontierele si au fost limitate intrunirile publice.

Numarul celor testati pozitiv la noul coronavirus a ajuns miercuri in Chile la 238, dar nu s-a inregistrat niciun deces.

Tot pe continentul sud-american, presedintele peruan Martin Vizcarra a anuntat miercuri restrictii imediate la deplasarile in afara locuintelor, ce vor fi interzise intre orele 20.00 si 05.00 in toata tara.

Peru are acum 145 de cazuri de contaminare, de la 117 raportate marti, a informat Ministerul Sanatatii.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati