Chevron reia explorarile de la Pungesti

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 09:06
2117 citiri
Chevron reia explorarile de la Pungesti
Foto: Digi 24

Compania americana Chevron a reluat, duminica dimineata, operatiunile de explorare in perimetrul Silistea din comuna Pungesti, judetul Vaslui.

Potrivit unui comunicat de presa, Chevron precizeaza ca vrea sa "realizeze in zona exclusiv actiuni de explorare, folosing tehnologii conventionale".

"Prioritatea noastra e sa desfasuram activitati in mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator. Respectam dreptul persoanelor de a-si exprima opiniile, dar credem ca ele trebuie exercitate in limitele legii", se mai afirma in comunicatul de duminica dimineata.

In noaptea de sambata spre duminica, jandarmii au ramas in comuna din judetul Vaslui, dupa ce sambata, protestele au degenerat.

Aproape 300 de oameni, veniti din mai multe zone din tara, au participat, sambata, la un protest fata de explorarea gazelor de sist de la Pungesti, in Vaslui. Oamenii au devenit violenti, au aruncat cu pietre si au patruns pe un teren privat unde se afla utilajele Chevron.

22 de protestatari au fost dusi la sectie de jandarmii din Vaslui pentru audieri dupa incidentele produse sambata, fiind deschise 15 dosare pentru ultraj si unul pentru port ilegal de arma alba. Printre acestia s-a aflat si realizatorul TV Oreste Teodorescu.

Proteste violente la Pungesti: 15 dosare pentru ultraj si port de arma alba

Intr-un comunicat remis presei sambata la pranz, reprezentantii companiei Chevron au anuntat ca sisteaza lucrarile.

Dupa cateva ore a fost remis presei un nou comunicat in care se precizeaza ca suspendarea activitatilor in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, are loc ca urmare a "conditiilor nesigure de lucru generate de activitatile ilegale si violente ale protestatarilor".

"Chevron a sesizat Politia Vaslui in legatura cu distrugerile de echipament produse

pe proprietatea noastra", se subliniaza in comunicatul remis Ziare.com.

"Chevron nu tolereaza violenta sub nicio forma si isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale.

Prin urmare, compania noastra a suspendat temporar activitatile pentru a se asigura ca orice lucrare efectuata se poate face in conditii de siguranta pentru comunitate si pentru angajatii sai", se mai arata in comunicatul de presa, in care se mentioneaza inca o data faptul ca Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor in Silistea.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Chevron reia operatiunile Pungesti, #proteste Pungesti , #proteste