CFR si Ministerul Transporturilor, in vizorul DNA: Directorul Regiotrans, adus la audieri (Video)

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 12:09
2910 citiri
CFR si Ministerul Transporturilor, in vizorul DNA: Directorul Regiotrans, adus la audieri (Video)

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hadarean, este audiat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un dosar in care oficiali din Ministerul Transporturilor si CFR sunt acuzati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

Hadarean a fost adus cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in acest dosar.

Intr-un comunicat transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, infractiuni comise in perioada 2008 - 2013.

In acest dosar au loc perchezitii in Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, la 19 adrese, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane.

Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro (Video)

Procurorii DNA fac perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov, potrivit unor surse.

Procurorii suspecteaza, printre altele, ca, din 2010 pana in prezent, functionari din Ministerul Transporturilor si CFR au favorizat operatorul privat Regiotrans, care ar fi primit, numai in 2011, 182 de milioane de lei din subventii, au declarat surse judiciare.

Sursele citate mai spun ca reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar sunt suspectati ca au transmis informatii nedestinate publicitatii in scopul atribuirii unor contracte catre anumite firme, pentru achizitia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

Printre persoanele vizate in acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, care este suspectat de luare de mita de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrari.

Totodata, in acest dosar Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor, este suspectat ca ar fi luat mita de la omul de afaceri brasovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#director Regiotrans audiat DNA, #Florin Hadarean DNA, #Minister Transporturi perchezitii DNA , #DNA