CFR are un nou director general: Ioan Valeriu Trica

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 16:032548 citiri
CFR are un nou director general: Ioan Valeriu Trica
Foto: bloombiz.ro

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a numit joi pe Ioan Valeriu Trica in functia de director general al CFR, in locul lui Emil Sabo, care a demisionat din functie, vinerea trecuta, dupa ce a fost trimis in judecata de catre DNA.

Ioan Valeriu Trica are 41 de ani, este absolvent al Universitatii Politehnice Timisoara, Facultatea de Mecanica, sectia Material rulant de cale ferata, si lucreaza in cadrul CFR din anul 2002, noteaza NewsIn.

Trica a ocupat, din martie 2009 pana in prezent, functia de director al Sucursalei Regionale CFR Timisoara. Anterior, in perioada 2005 - 2009, a fost sef al Diviziei Patrimoniu al Regionalei CFR SA Timisoara.

Emil Sabo a renuntat la functia de director general al CFR dupa ce a fost trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru unele fapte petrecute in anul 2005, atunci cand era angajat al unei societati private. Acesta si-a inaintat demisia din functie "pentru a nu afecta in niciun fel imaginea institutiei".

DNA a anuntat in 26 august ca Emil Sabo a fost trimis in judecata in calitate de director general al SC Activ Invest SRL, una dintre firmele care a intermediat cumpararea, de catre CFR Calatori, la un pret de 16 ori mai mare decat cel real, a sase automotoare cu remorca second-hand.

Potrivit DNA, prejudiciul retinut in dauna CFR Calatori in acest caz este de 2.823.882 de lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News