Dragnea: "Cred ca am stat destul in penitenciar". Avocatul sau: "A fost staruitor in munca si a dat dovezi temeinice de indreptare"

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 11:532788 citiri
Dragnea: "Cred ca am stat destul in penitenciar". Avocatul sau: "A fost staruitor in munca si a dat dovezi temeinice de indreptare"
Fostul lider al PSD executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare FOTO Facebook/ Liviu Dragnea

Cererea de eliberare conditionata depusa de fostul presedinte PSD Liviu Dragnea, in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, se dezbate marti, 27 aprile, la Judecatoria Sectorului 5 dezbate.

Fostul lider al PSD executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare.
Dragnea a fost adus in instanta, fiind audiat prin videoconferinta.

"Cred ca am stat destul in penitenciar. Va rog sa imi admiteti cererea. M-am reabilitat si cred ca pot face bine daca voi fi eliberat", le-a spus judecatorilor.

Avocatul a adaugat ca el are si o locuinta, astfel ca "nu va fi o povara pentru societate" si "poate fi integrat usor".

La inceputul procesului, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a spus ca fostul lider social-democrat indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat inainte de termen.

"Ne aflam in fata unei cereri de liberare conditionata pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost staruitor in munca si a dat dovezi temeinice de indreptare. Atributul dumneavoastra esential este sa constatati indeplinirea conditiilor. (...) A fost izolat, i s-a permis sa iasa la aer o ora pe zi din 24. Intre iulie si februarie a urmat o serie lunga de plangeri. Nu au fost aplicate solutiile, desi definitive. Se impune compensarea cu zilele de munca pentru perioada in care nu i s-a permis sa munceasca. Inclusiv dreptul la sanatate i-a fost incalcat. A fost carantinat de trei ori, o data in decembrie si de doua ori ulterior, desi avea teste negative. Comisia a constatat in unanimitate ca a avut o atitudine pozitiva. A achitat prejudiciul din dosar. Aveti la dosar o societate care il va incadra in munca. (...) Sa nu uitati ca suntem in Saptamana (...) inainte de Paste", a afirmat Teodosiu.

Ea a prezentat pasaje din raportul favorabil intocmit de Comisia de liberare conditionata de la Penitenciarul Rahova: "Detinutul a avut un comportament, in general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense si o singura sanctiune, care ulterior a fost anulata".