Hackerul Guccifer, inchisoare cu executare - Seful SRI, Corina Cretu si Bush, printre victime

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 16:35
5379 citiri
Hackerul Guccifer, inchisoare cu executare - Seful SRI, Corina Cretu si Bush, printre victime
Foto: Arhiva

Hackerul Guccifer, pe numele sau real Marcel Lazar Lehel, a fost condamnat vineri la patru ani de inchisoare cu executare, dupa ce a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane cunoscute, printre care George Maior si Corina Cretu, dar si George Bush.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat pe Guccifer la patru ani de inchisoare cu executare, insa barbatul va stat dupa gratii sapte ani, intrucat mai are de executat o pedeapsa din alt dosar, transmite Realitatea TV.

Este vorba despre o condamnare de trei ani de inchisoare data de magistratii Judecatoriei Sectorului 5, intr-un dosar in care este acuzat de infractiuni similare.

Decizia de vineri a magistratilor de la Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Celebrul hacker Guccifer a fost prins - George Maior, Colin Powell si George Bush, printre victime

Marcel Lazar Lehel a fost trimis in judecata de catre DIICOT, in data de 8 martie, pentru infractiuni informatice, fiind acuzat ca a spart parolele conturilor de e-mail si de Facebook ale mai multor persoane cunoscute, printre care se numara si vedete, dar si directorul SRI George Maior, europarlamentarul Corina Cretu si fostul presedinte american George W. Bush.

Hackerul si-a recunoscut faptele in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, spunand ca si lui i-au fost sparte cinci conturi de e-mail, dar nu s-a dus la DIICOT, asa cum au procedat victimele sale.

Guccifer la tribunal: Am avut 5 conturi sparte si nu m-am dus la DIICOT

"Am recunoscut si recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmaririi penale. Regret faptele savarsite. (...) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau ca as fi pericol la siguranta nationala. As spune ca este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fara sa existe un prejudiciu material sau vatamare corporala.

Probabil, toata lumea a avut intr-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte si nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atat de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu", a declarat Guccifer in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, in timpul termenului din 26 mai.

George Maior si Corina Cretu, printre victime

Printre victimele hackerului se numara directorul SRI, George Maior. In cazul sau, a fost spart e-mailul de profesor universitar, acesta neavand legatura cu activitatea lui Maior la SRI.

De asemenea, Guccifer este cel care a dat anul trecut publicitatii fragmente ale corespondentei dintre europarlamentarul PSD Corina Cretu si fostul secretar de stat american Colin Powell.

"Un tradator al patriei", a apreciat hackerul pe wall-ul lui Powell de pe Facebook.

Intr-o corespondenta "foarte personala", Corinta Cretu il numea pe fostul secretar de stat american iubirea vietii sale si descria o relatie ce s-a intins pe mai mult de un deceniu. Colin Powell a negat, insa, ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu europarlamentarul PSD si a oferit explicatii pentru ceea ce s-a intamplat.

"Dupa ce am parasit Departamentul de Stat, din ianuarie 2005, am ramas in legatura prin e-mail. Ii dau deseori sfaturi in legatura cu gasirea unui loc la ONU sau in alte organizatii internationale.

Cu trecerea timpului, email-urile au devenit de natura foarte personala, dar nu au avut ca rezultat o relatie. Aceste tipuri de email au luat sfarsit in urma cu cativa ani", a spus fostul secretar de stat american, in varsta de 76 de ani.

Powell ar fi intalnit-o prima oara pe Cretu cand aceasta era consilier al presedintelui Ion Iliescu, fiind inalt diplomat roman pe vremea Administratiei George W. Bush.

Hackerul a vizat si mari personalitati straine

Hackerul a ajuns destul de cunoscut si dupa ce a vizat personalitati din intreaga lume. Printre cei care au avut probleme din cauza lui Guccifer se numara actorul Steve Martin, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurari americane MetLife si John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU. Actorul Leonardo DiCaprio si actrita Nicole Kidman completeaza lista victimelor.

Chiar si George Bush si cativa membri ai familiei sale au avut probleme, dupa ce o parte din corespondenta electronica a fost facuta publica, impreuna cu o lista confidentiala de adrese, numere de telefon si fotografii personale.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Guccifer inchisoare, #Guccifer condamnat, #Guccifer mail Maior, #Guccifer Corina Cretu , #inchisoare