Celebrul hacker Guccifer a fost prins - George Maior, Colin Powell si George Bush, printre victime

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 08:09
12400 citiri
Celebrul hacker Guccifer a fost prins - George Maior, Colin Powell si George Bush, printre victime
Foto: compucom.com

Hackerul Guccifer, cunoscut dupa ce a spart conturile de e-mail a mai multor persoane publice din Romania, a fost prins miercuri dimineata.

Guccifer este pseudonimul unui hacker devenit faimos in ultimul an dupa ce a spart adresele de email ale unor personalitati din intreaga lume, dar in special din Statele Unite.

Seful SRI, victima hackerilor: "Micul Guccifer va fi prins si va fi judecat!"

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineata, mai multe perchezitii in Arad, iar barbatul urmeaza sa fie dus la sediu pentru a fi audiat. Acesta avea deja o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare. Acum, cel mai probabil el va primi inchisoare cu executare.

"In cauza s-a cooperat cu autoritati din Statele Unite ale Americii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale", se arata in comunicatul DIICOT.

George Maior si Corina Cretu, printre victime

Printre victimele hackerului se numara directorul SRI, George Maior. In cazul sau, a fost spart e-mailul de profesor universitar, acesta neavand legatura cu activitatea lui Maior la SRI.

De asemenea, Guccifer este cel care a dat anul trecut publicitatii fragmente ale corespondentei dintre europarlamentarul PSD Corina Cretu si fostul secretar de stat american Colin Powell.

"Un tradator al patriei", a apreciat hackerul pe wall-ul lui Powell de pe Facebook.

Intr-o corespondenta "foarte personala", Corinta Cretu il numea pe fostul secretar de stat american iubirea vietii sale si descria o relatie ce s-a intins pe mai mult de un deceniu. Colin Powell a negat, insa, ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu europarlamentarul PSD si a oferit explicatii pentru ceea ce s-a intamplat.

"Dupa ce am parasit Departamentul de Stat, din ianuarie 2005, am ramas in legatura prin e-mail. Ii dau deseori sfaturi in legatura cu gasirea unui loc la ONU sau in alte organizatii internationale.

Cu trecerea timpului, email-urile au devenit de natura foarte personala, dar nu au avut ca rezultat o relatie. Aceste tipuri de email au luat sfarsit in urma cu cativa ani", a spus fostul secretar de stat american, in varsta de 76 de ani.

Powell ar fi intalnit-o prima oara pe Cretu cand aceasta era consilier al presedintelui Ion Iliescu, fiind inalt diplomat roman pe vremea Administratiei George W. Bush.

Hackerul a vizat si mari personalitati straine

Hackerul a ajuns destul de cunoscut si dupa ce a vizat personalitati din intreaga lume. Printre cei care au avut probleme din cauza lui Guccifer se numara actorul Steve Martin, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurari americane MetLife si John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU. Actorul Leonardo DiCaprio si actrita Nicole Kidman completeaza lista victimelor.

Chiar si George Bush si cativa membri ai familiei sale au avut probleme, dupa ce o parte din corespondenta electronica a fost facuta publica, impreuna cu o lista confidentiala de adrese, numere de telefon si fotografii personale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Hackerul Guccifer prins, #Hackerul Guccifer retinut, #Hackerul Guccifer George Maior , #eveniment
Comentarii