Cele mai noi vesti depre metroul din Drumul Taberei

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 09:33
12095 citiri
Cele mai noi vesti depre metroul din Drumul Taberei

Autoritatile promit ca, pana in 2016, metroul din Drumul Taberei va fi gata. Din datele furnizate de Metrorex reiese ca lucrarile sunt in stadii avansate, insa mai sunt multe de facut, mai ales ca trebuie refacute spatiile de la suprafata distruse de santier.

Metrorex a informat, la solicitarea Ziare.com, ca in momentul de fata lucrarile de structura ale statiilor de pe prima sectiune a Magistralei 5 au fost executate in proportie de 75%, in timp ce tunelul este finalizat in proportie de 65%.

Metroul din Drumul Taberei, o veste proasta si una buna

Este vorba despre portiunea Raul Doamnei - Eroilor 2 (PSS Opera) si statia, depoul si galeria de legatura Valea Ialomitei, intrucat Magistrala Pantelimon - Drumul Taberei este impartita in trei sectiuni, iar in prezent se lucreaza la prima.

Suntem sufocati zilnic in metrou: Metrorex recunoaste ca e aglomeratie si cere scuze. Solutii?

In ceea ce priveste lucrarile de refacere a suprafetelor, acestea au fost decalate din cauza unor avize primite cu intarziere din partea autoritatilor si a unor detinatori de utilitati, "precum si din cauza conditiilor meteo din timpul iernii, care nu au permis finalizarea lucrarilor de hidroizolatii la structura statiilor".

Metroul Drumul Taberei: De ce i se face de pe acum publicitate si cum a castigat "minifirma" din Suceava

Referitor la circulatia rutiera restrictionata in zonele in care acum este santier, aceasta va fi readusa la starea initiala in mai multe etape, pe masura finalizarii lucrarilor de refacere a suprafetelor aferente fiecarei statii.

Astfel, in luna mai se va relua traficul autoturismelor la statiile Orizont, Favorit si Drumul Taberei, in luna august la statiile Romancierilor si Brancusi, in septembrie la galeria de legatura, statia si depoul Valea Ialomitei, iar in luna noiembrie la statiile Academia Militara, Eroilor 2 si Parc Drumul Taberei.

"Mentionam faptul ca, desi traficul va fi redeschis, vor mai exista unele devieri de circulatie necesare pentru executia accesului la statii, precum si pentru devierea unor retele", au conchis reprezentantii Metrorex.

Compania de transport anunta, la finalul anului trecut, ca termenul de finalizare pentru segmentul Eroilor - Raul Doamnei este a doua jumatate a anului 2016. Va intra in lucru urmatoarea sectiune, Iancului - Pantelimon, care ar trebui sa fie gata in 2018.

Linie noua de metrou in Bucuresti si vesti despre magistrala din Drumul Taberei

Segmentul Eroilor - Raul Doamnei are sase kilometri si zece statii, iar Metrorex estimeaza ca drumul va fi parcurs in 15 minute. Se asteapta ca, in prima faza, fluxul de calatori sa fie de 70.000 - 80.000 pe zi.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#metrou Drumul Taberei, #lucrari metrou Drumul Taberei, #magistrala Drumul Taberei , #metrou