Primele sanctiuni in dosarul de evaziune: Procurorul retinut, suspendat din magistratura

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 09:49
4724 citiri
Primele sanctiuni in dosarul de evaziune: Procurorul retinut, suspendat din magistratura
Foto: Luju.ro

Procurorul Angela Nicolae a fost suspendat din magistratura de catre Consiliul Superior al Magistraturii, la solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie.

"In sedinta din data de 29 octombrie 2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de procuror, incepand cu data de 29 octombrie 2013, a doamnei Angela - Eugenia Nicolae, procuror sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe - altele decat Phare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa" se arata intr-un comunicat al CSM remis Ziare.com.

Procurorul Angela Nicolae si fiul sau, Daniel Nicolae, au fost retinuti, luni seara, in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, fiind acuzati de trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul Parchetului de pe langa ICCJ, Angela Nicolae este cercetata penal de procurorii DNA, pentru doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata.

In perioada 2012-2013, magistratul a pretins si primit, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei de la invinuiti, se arata in comunicatul DNA.

Senatorul PSD Niculae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2012-2013, inculpatul Daniel Nicolae, cu acordul, sustinerea si implicarea mamei sale, a pretins, in numeroase randuri, si a primit diferite sume de bani de la doi dintre invinuitii cercetati in cauza, lasandu-i sa creada ca, prin calitatea de procuror sef birou la PICCJ, Angela Nicolae va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile in dosarele penale in care erau cercetati pentru infractiuni de evaziune fiscala.

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat luni ca a incuviintat perchezitia domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a procurorului Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorul implicat alaturi de senatorul PSD Badalau in evaziunea de 50 de milioane de euro, retinut

Un alt nume important vehiculat in cazul de evaziune fiscala de aproximativ 50 de milioan de euro este senatorul PSD de Giurgiu Niculae Badalau. In dosar sunt cercetate peste 50 de persoane, intre care si angajati ai Ministerului de Finante, potrivit unor surse judiciare.

Liderul PSD Giurgiu, a fost audiat luni, la DNA, pentru ca ar fi protejat gruparea de evazionisti fiscali cercetata in acest caz, fiind urmarit penal pentru trafic de influenta.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Procuror Angela Nicolae suspendare magistratura, #procuror retea suspendata magistratura , #Parchet