Cel mai bun loc in care sa traiesti pe timpul pandemiei

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 08:20
2690 citiri
Cel mai bun loc in care sa traiesti pe timpul pandemiei
Romania se afla pe locul 40 in top FOTO Unsplash

Noua Zeelanda a fost, in premiera, detronata ca "cel mai bun loc in timpul pandemiei", din cauza campaniei de vaccinare lente, potrivit clasamentului Bloomberg privind rezilienta fata de Covid-19, in care tara noastra se afla pe locul 40.

Conducerea in clasament a fost preluata de Singapore.

Desi Noua Zeelanda si Singapore au inregistrat niveluri foarte scazute de noi cazuri de infectare, campania de vaccinare derulata in Singapore este mult mai avansata. Astfel ca, in timp ce traiul in mai multe tari a revenit aproape la normal gratie controlarii reusite a coronavirusului, Singapore a administrat deja vaccinuri unei cincimi din populatie, iar alte state precum Noua Zeelanda, Australia si Taiwan au ramas in urma, citeaza The Guardian.

Tari ca Polonia si Canada au scazut in clasament, in ciuda ratelor mari de vaccinare. In multe cazuri, guvernele au relaxat restrictiile cand a inceput vaccinarea, iar acest lucru a dus la cresterea ratei de infectare cu noi variante inainte ca populatia sa atinga niveluri suficient de mari de imunitate.

Dupa ce a fost apreciata la nivel international pentru raspunsul la pandemie, Noua Zeelanda a fost criticata pentru ritmul campaniei sale de vaccinare. Guvernul de aici a spus ca toti cei care doresc si sunt eligibili vor fi imunizati pana la finalul anului, iar serurile anti-Covid vor fi disponibile tuturor adultilor pana la jumatatea verii.

Pana in prezent, tara si-a indeplinit obiectivele lunare si oficialii au spus ca imunizarea va creste lunile urmatoare. Totusi, doar 4,5% dintre persoanele eligibile au primit o doza. Intre timp, granitele Noii Zeelande sunt inca inchise pentru majoritatea turistilor internationali.

Clasamentul Bloomberg privind rezilienta fata de Covid-19 este actualizat lunar si este realizat pe baza mai multor masuri si elemente, de la ratele de infectare la cele de vaccinare si mobilitatea oamenilor. Toate aceste informatii sunt folosite pentru a calcula "scorul rezilientei".

Scorul Noii Zeelande a scazut luna aceasta cu 0,1 puncte, la 79,6. Cel inregistrat de Singapore este de 79,7. Australia ocupa locul al treilea in clasamentul care cuprinde 53 de economii, cu scorul de 76,2, urmata de Israel si Taiwan.

Romania se afla pe locul 40, in urcare sase pozitii, cu scorul de 49,3. Numarul de cazuri lunare la 100.000 de persoane este de 649, iar rata de mortalitate inregistrata intr-o luna este de 3,6%. Potrivit raportului, numarul total de decese la 1 milion de persoane este de 1.417. Rata de rezultate pozitive la teste Covid este de 14,4%, iar 12,3% dintre romani au fost vaccinati pana in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Noua Zeelanda, #singapore, #pandemie covid, #vaccinare covid, #COVID19 , #coronavirus