Cel mai batran barbat din lume a murit la 112 ani. Un roman a ramas liderul veteranilor

Vineri, 29 Mai 2020, ora 11:08
9045 citiri
Cel mai batran barbat din lume a murit la 112 ani. Un roman a ramas liderul veteranilor
Foto: Guinness World Records

Britanicul Bob Weighton, recunoscut de Guinness Book of Records drept decanul de varsta al sexului masculin, a murit joi de cancer la varsta de 112 ani, potrivit informatiilor furnizate de familia sa.

Fost profesor si inginer, Weighton a fost declarat de Guinness drept cel mai batran barbat din lume in luna martie, titlu contestat de sud-africanul Freddie Blom, care a sustinut ca urma sa implineasca 116 ani pe 8 mai, transmite AFP.

La sfarsitul lunii martie, cea mai varstnica femeie identificata de academia Guinness a fost japoneza Kane Tanaka, in varsta de 117 ani.

Bob Weighton "a murit linistit in somn, de cancer, joi, 28 mai 2020, in apartamentul sau din Alton", Hampshire, localitate situata la aproximativ 90 de kilometri sud-vest de Londra, potrivit unei declaratii a familiei sale.

Bucuresteanul Dumitru Comanescu (111 ani si 7 luni) este cel mai longeviv barbat in viata al planetei, conform The Gerontology Research Group (GRG), informeaza Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), prin intermediul unui comunicat.

"Dragii mei, am primit cu emotie vestea cea mare, dar in primul rand as vrea sa transmit condoleante familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Ma simt onorat si binecuvantat sa fiu acum, oficial, cel mai varstnic barbat din lume si sa reprezint Romania la cel mai inalt nivel! Este incredibil!

Vreau sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine, care m-au ajutat si sustinut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor si apropiatilor. Dar mai ales, pentru tot, eu ii multumesc lui Dumnezeu, pentru ca El a ales sa fiu astazi aici, pe primul loc in clasamentul celor mai in varsta barbati din lume. Va multumesc pentru urari si gandurile frumoase, va doresc multa sanatate si sper ca dumneavoastra sa ma depasiti!", a spus bucuresteanul.

Bob Weighton si-a sarbatorit ziua de nastere pe 29 martie, in conditii de izolare din cauza epidemiei noului coronavirus, care reprezinta un risc crescut pentru persoanele in varsta.

El a apreciat ca "lumea este un pic in dezordine" din cauza pandemiei si a refuzat sa primeasca o felicitare cu ocazia zilei de nastere de la regina Elisabeta a II-a, deoarece cheltuiala pentru aceasta s-ar fi facut din banii contribuabililor si pentru ca primise deja cel putin zece astfel de felicitari din partea reginei.

Nascut pe 29 martie 1908 in Yorkshire, Bob Weighton a avut sase frati, trei copii, zece nepoti si 25 de stranepoti.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#cel mai batran barbat murit, #roman cel mai batran barbat , #morti
Comentarii