Ce spune seful DIICOT despre cucuveaua mov, adresa de pe care Ghita sustine ca a primit email-uri de la Kovesi

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 13:38
11163 citiri
Ce spune seful DIICOT despre cucuveaua mov, adresa de pe care Ghita sustine ca a primit email-uri de la Kovesi
Foto: captura video Digi24

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, ca Sebastian Ghita este martor in dosarul "Black Cube", iar adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com, despre care deputatul a spus ca era folosita de Laura Codruta Kovesi, nu apare in cauza.

"Pana la acest moment, adresa de e-mail mentionata de dumnealui (cucuveauamov@gmail.com - n.red.) nu apare in dosarul Black Cube, iar implicarea domului Ghita este de martor in dosar. Din ce stiu eu, cred ca a dat o declaratie", a spus Daniel Horodniceanu, raspunzand mai multor intrebari privind prezenta lui Ghita la DIICOT.

Intrebat in ce stadiu se afla ancheta in dosarul "Black Cube", Horodniceanu a spus ca "este acelasi, este in lucru, nu au fost puse noi persoane sub urmarire".

"Suntem in continuare intr-o urmarire penala care este nepublica si observati ca noi suntem o structura care lucreaza cu un grad ridicat de discretie, sunt dosare ce au un grad de dificultate mai mare si sunt cu criminalitate transfrontaliera", a precizat seful DIICOT.

Intrebat daca au fost identificati "beneficiarii" in cazul "Black Cube", Horodniceanu a spus ca se lucreaza pe mai multe piste la acest moment. "Nu pot sa va spun daca sunt identificati beneficiarii", a mentionat seful DIICOT.

Declaratiile sale vin in contextul in care deputatul s-a dus pe 10 octombrie la sediul DIICOT si la iesire a sustinut ca a fost audiat de procurori in dosarul Black, dand declaratii inclusiv despre adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com, despre care tot el sustinuse cu o seara inainte, la o emisiune tv, ca i-ar apartine sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

La cateva ore, insa, DIICOT a precizat ca Ghita nu a fost audiat in dosarul Black Cube si nici in legatura cu adresa de e-mail mentionata. O zi mai tarziu, pe 11 octombrie, la sediul DNA Ploiesti, Ghita s-a aratat deranjat de pozitia DIICOT, avand si o explicatie pentru care reprezentantii Directiei ar fi putut face o astfel de declaratie.

"Am dat declaratii, am avut discutii filmate cu acei domni de acolo, care m-au intrebat despre subiectul Black Cube si la sfarsit despre subiectul cucuveaua mov. Si am stabilit ca, fiind tarziu, sa vin la o alta data sa punem in scris.

Cine a trimis acel SMS cu pozitia DIICOT-ului cred ca a gresit si nu a vrut decat sa arunce stirea ca nu am dat declaratii. Eu am dat declaratii doar ca nu au fost puse si in scris la acel moment", a explicat atunci Ghita.

In dosarul "Black Cube" privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA sunt pusi sub acuzare fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, precum si Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein, cei trei fiind angajati ai firmei israeliene de investigatii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sef DIICOT mail Kovesi, #Ghita martor Black Cube , #DIICOT
Comentarii