Ce spun Boc si Nastase despre diplomatul roman retinut in Rusia?

Luni, 16 August 2010, ora 21:48
8102 citiri
Ce spun Boc si Nastase despre diplomatul roman retinut in Rusia?
Foto: agenda.ro

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, ca Ministerul de Externe este abilitat sa faca toate declaratiile in cazul diplomatului roman retinut la Moscova, in timp ce Adrian Nastase credee ca retinerea acestuia este un mesaj pentru referendumul din Republica Moldova, din luna septembrie.

El a facut aceasta precizare inainte de sedinta BPN a PDL programata pentru luni la ora 20.00, noteaza Mediafax.Premierul nu a facut alte comentarii.

In schimb, fostul premier, Adrian Nastase a declarat, luni, la TVR ca retinerea diplomatului Gabriel Grecu de catre autoritatile ruse pentru spionaj poate fi interpretata ca un mesaj pentru referendumul din Republica Moldova din luna septembrie.

"Eu incerc intotdeauna sa privesc dincolo de eveniment. In opinia mea, ceea ce este important in spatiul de la rasarit de la noi este referendumul care va avea loc in 5 septembrie in Republica Moldova. S-ar putea ca ceea ce s-a intamplat acum la Moscova sa fie mai curand un element care sa premearga intr-un anumit fel, sa dea un mesaj intr-un anumit sens pentru acest referendum", a spus Nastase, citat de NewsIn.

Fost ministru de Externe, Nastase a mai aratat ca deocamdata nu se poate comenta profesionalismul unora, sau lipsa de profesionalism a altora, sau oricare alte aspecte, in lipsa "elementelor factuale necesare de analiza".

Nastase a remarcat insa mediatizarea acestui subiect de catre presa din Federatia Rusa, in conditiile in care, in trecut, astfel de incidente ajungeau doar la cunostinta autoritatilor competente ale tarilor implicate.

"Deocamdata, ca eveniment de presa, ca eveniment mediatic, dupa parerea mea este vorba de un anumit scop. Aduceti-va aminte ce s-a intamplat intre rusi si americani cu schimburile de spioni si cum se realizeaza aceste lucruri, in anumite conditii. Iar eu va spun din experienta mea cum s-au realizat intr-o anumita perioada, in care opinia publica nici macar nu stia despre aceste lucruri atunci cand anumite persoane erau declarate personae non-gratae. Si in felul acesta erau expulzate fara ca opinia publica sa stie", a conchis liderul PSD.

Serviciul Federal de Securitate rus a anuntat, luni, arestarea diplomatului Gabriel Grecu, secretar la ambasada Romaniei la Moscova, pentru incercare de a obtine informatii militare secrete.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#diplomar premier Emil Boc, #Adrian Nastase MAE , #diplomat
Comentarii