Ce fac criminalii care au inspaimantat Romania: Carmen Bejan s-a despartit de iubit, iar studenta de la Iasi a fost recompensata de 59 de ori

Joi, 06 Mai 2021, ora 03:05
23248 citiri
Ce fac criminalii care au inspaimantat Romania: Carmen Bejan s-a despartit de iubit, iar studenta de la Iasi a fost recompensata de 59 de ori
Robert Ciobanu, Gheorghe Dinca si Johannes Visscher, Carmen Bejan si Alina Horeanu FOTO Capturi

Sute de omoruri se produc anual in Romania. Unele din culpa, altele din imprudenta, iar altele cu intentie si premeditare. Din categoria celor din urma, sunt cateva care socheaza pur si simplu prin cruzimea ucigasului. Robert Ciobanu, Gheorghe Dinca, Johannes Visscher, studenta de la Iasi, Alina Horeanu sau studenta Carmen Bejan de la Timisoara au inspaimantat Romania prin cruzimea faptelor lor.

Unii dintre ucigasii celebri au fost eliberati si traiesc linistiti alaturi de familii. Altii inca sunt in inchisoare si spera la o eliberare conditionata, mult mai devreme decat au hotarat judecatorii care i-au condamnat. Si acest lucru se intampla pentru ca legile din Romania ii ajuta.

Robert Ciobanu, ucigasul Larisei Chelaru, si-a refacut viata si a plecat din tara

Robert Ciobanu este barbatul care in urma cu aproximativ 15 ani a rapit, violat si ucis o fata de 8 ani din Iasi. Era Larisa Chelaru, vecina sa.

A fost condamnat, in 2006, la 20 de ani de inchisoare si incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, fiind eliberat in 2014, dupa schimbarea Codului Penal si intrarea in vigoare a reglementarilor care spun ca un minor (la momentul comiterii unor p faptei), nu poate primi o pedeapsa mai mare de 15 de ani de detentie intr-un centru de reeducare.

Totul s-a intamplat pe 18 octombrie 2005, insa trupul fetei a fost descoperit abia dupa doua luni.

Cazul Larisei Chelaru a schimbat legislatia din Romania privind cautarile copiilor dati disparuti dar a si "decapitat", la momentul respectiv, conducerea Politiei Iasi din cauza cercetarilor defectuoase efectuate.

Barbatul s-a casatorit si are un copil. Se pare ca a plecat din tara de ceva vreme.

Gheorghe Dinca, criminalul Alexandrei si Luizei isi asteapta sentinta in arest

In vara anului trecut, disparitia unei copile de 15 ani a rascolit politia si procuratura din Romania. O fetita de 15 ani a fost ucisa si arsa intr-un cazan de un barbat de 66 de ani, la cateva ore dupa ce implora, la telefon, un operator de la 112, sa trimita politia sa o salveze.

Gheorghe Dinca a fost arestat preventiv pe 27 iulie, iar de atunci mandatul de arestare preventiva i-a fost prelungit de mai multe ori.

Alina Horeanu, studenta de la Iasi care a ucis un om de afaceri, eliberata pentru buna purtare

In urma cu 15 ani Moldova era cutremurata de o crima pasionala. O tanara, impreuna cu iubitul ei, avea sa omoare un om de afaceri botosanean. Cazul a ramas cunoscut sub numele de Studenta criminala.

Alina Mihaela Horeanu, suceveanca acum in varsta de 35 de ani, nimeni alta decat persoana care a ucis un om de afaceri din Botosani in cursul anului 2007, a fost eliberata in urma cu un an din puscarie, dupa 14 ani de detentie. Judecatoria Gherla a admis propunerea formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla, potrivit monitorulsv.ro.

In 2007, Alina Horeanu era studenta la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Tanara studenta avusese, conform procurorilor, o relatie amoroasa cu un barbat mult mai in varsta.

Victima, om de afaceri din Botosani, o cunoscuse pe tanara Alina Horeanu pe internet. Ulterior, studenta impreuna cu iubitul ei, Vlad Irimia Scurtu, student al Facultatii de Informatica, planuiesc uciderea barbatului.

Conform rechizitoriului procurorilor, cei doi l-au atras pe afacerist la Iasi unde l-au omorat cu 33 de lovituri de cutit si mai multe lovituri cu o bata. Cei doi, impreuna cu alti doi complici, ulterior au ascuns corpul acestuia intr-o padure.

Politistii ieseni au reusit sa descopere cadavrul afaceristului, si in urma investigatiilor s-a ajuns la Alina Horeanu si prietenul acesteia. Judecatorii, in urma probelor admise la dosar, dadeau doua decizii dure. Alina Horeanu primea 20 de ani de inchisoare, iar iubitul primea 23 de ani de inchisoare.

"Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensata de 59 de ori. Fata de personalul din penitenciar si fata de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese ca pentru a fi liberat conditionat, persoana privata de libertate trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ cele trei conditii.

Executarea fractiunii de pedeapsa, staruinta in munca si dovezi de indreptare", se arata in decizia judecatorilor.

Alina Horeanu, acum Rosca Mihaela Alina, si-a refacut viata.

Johannes Visscher, olandezul care a ucis-o pe Mihaela Feraru, apoi s-a sinucis

La numai cateva saptamani dupa scandalul de la Caracal, Romania avea sa intre din nou in stare de soc. O fetita de numai 11 ani din comuna damboviteana Gura Sutii, disparuse fara urma in drum spre casa. Se intorcea de la scoala. A fost ademenita de un barbat care a rapit-o, a violat-o apoi a ucis-o. A fost gasita de anchetatori intr-un tufis, in afara localitatii, cu urme de violenta pe corp.

In urma anchetei s-a descoperit ca ucigasul este un olandez.

Johannes Visscher (47 de ani) avea o slabiciune pentru minori, iar Politia Romana a confirmat ca agresorul a fost de mai multe ori in Romania.

Agresorul a rapit-o in data de 20 septembrie 2019 pe fata. Desi era suspect, acesta a reusit sa iasa din tara. Anchetatorii au dat de el pe Facebook, insa, ulterior acesta si-a inchis contul. Nu a mai putut fi anchetat pentru ca s-a sinucis, intrand cu masina intr-un camion.

Carmen Bejan si iubitul ei Sergiu Florea se afla inca in inchisoare dar s-au despartit

In mai 2010, cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Timis la cate 16 ani de inchisoare cu executare, sentinta fiind atacata cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timisoara. In 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timisoara i-a condamnat pe Carmen Bejan si Sergiu Florea la 20 de ani de inchisoare cu executare. Totodata, instanta i-a obligat pe acestia sa plateasca familiei victimei despagubiri materiale de 20.000 de euro, conform BZI.

Carmen Bejan s-a casatorit, in 11 aprilie 2012, in Penitenciarul Arad, cu fostul detinut Claudiu Satran cu care ramasese insarcinata. In luna mai 2012, Carmen Bejan a nascut un baiat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dar acesta a murit la nastere din cauza unor malformatii.

Incarcerat la maxima siguranta, Sergiu Florea a inceput sa citeasca Biblia si sa se schimbe foarte mult, devenind foarte credincios. Asa a cunoscut-o si pe Inna, o tanara din Odessa (Ucraina), care i-a devenit sotie in aprilie 2015, jurandu-i credinta vesnica tanarului condamnat pentru crima.

Iar acestea sunt doar cateva exemple de cruzime extrema. In toamna anului trecut, o crima teribila se petrecea in Bucuresti. O femeie era ucisa cu sange rece, iar cadavrul aruncat pe un camp din Giurgiu si incendiat. Singura vina a victimei a fost ca nu a vrut sa se prostitueze.

In urma cu doua zile, un barbat de 37 de ani si-a lovit de mai multe ori sotia cu ciocanul in cap, iar cand a observat ca aceasta inca mai respira, i-a taiat gatul, spun surse judiciare. Dupa crima odioasa, a plecat in oras si a anuntat un vecin ce a facut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#criminali, #larisa chelaru, #Carmen Bejan, #gheorghe dinca, #Johannes Visscher, #alina horeanu , #crima