Cautarile pe Google dupa cuvantul "giroscop" au explodat dupa o gafa a Vioricai Dancila

Joi, 15 Octombrie 2020, ora 09:05 9861 citiri
Fostul premier al Romaniei, Viorica Dancila FOTO Facebook/Viorica Dancila

Acuzele aduse de Viorica Dancila la adresa lui Klaus Iohannis, despre care fostul premier a spus ca inventeaza cuvinte, dand exemplu cuvantul "giroscop" i-a facut pe romani sa caute cuvantul pe Google.

Potrivit digi24.ro, in 24 de ore de la gafa Vioricai Dancila, cuvantul "giroscop" a fost cautat pe Google mai mult decat in ultimele patru saptamani. Potrivit sursei citate, apogeul cautarilor pe internet, incepand cu data de 17 septembrie, pentru cuvantul "giroscop" a fost atins miercuri dimineata, la ora 08.00, cand popularitatea termenului a atins valoarea maxima de 100.

Klaus Iohannis a folosit termenul "giroscop" intr-o conferinta de presa in care, intrebat de ce a girat racolarile facute de PNL de la PSD, i-a spus reporterului sa repete intrebarea: "Aia cu giroscopul".

Cuvantul "giroscop" exista in vocabularul limbii romane si este definit, potrivit DEX,astfel: "Corp solid sprijinit in asa fel, incat este liber sa se roteasca in jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o miscare de rotatie in jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel incat sa nu modifice directia axei sale de rotatie. Dispozitiv care asigura stabilitatea si orientarea in spatiu a unui avion, a unui submarin etc".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com