Ce atributii au viitorii agenti ai Politiei Animalelor. Marcel Vela: "Vor avea voie sa intre in curte fara acordul proprietarului pentru a salva animale"

Marti, 25 August 2020, ora 18:17
9976 citiri
Ce atributii au viitorii agenti ai Politiei Animalelor. Marcel Vela: "Vor avea voie sa intre in curte fara acordul proprietarului pentru a salva animale"
Marcel Vela Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul de Interne Ion Marcel Vela a anuntat marti, 25 august 2020, infiintarea Politiei Animalelor. Proiectul a fost lansat in dezbatere publica si, timp de 10 zile, oamenii pot trimite sugestii referitoare la acest act normativ.

"Am reusit sa facem un pas important pentru stabilirea unor sarcini clare in atributiile politistilor in vederea gestionarii situatiilor de pericol pentru animale. Sunt aici langa noi si Suier, emblema Ministerului Afacerilor Interne, si Max, cainele pe care l-am adoptat dupa ce a trecut printr-o situatie grava si delicata.

Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate in pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite politistilor sa emita un ordin de plasare a animalului lovit sau maltratat intr-un adapost", a declarat ministrul de Interne.

Cum va actiona politia daca un animal este in pericol

Ministrul mai precizeaza ca politistii vor avea voie sa intre in curtile oamenilor sau in sediile firmelor fara acordul proprietarilor sau a reprezentantilor legali daca informatiile aflate la dispozitia politistilor indica faptul ca acolo se afla un animal in situatie delicata.

"Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate in pericol, prin stabilirea unui mecanism care va permite politistilor se emita un ordin de plasare a animalului agresat, ranit sau maltratat intr-un adapost. De asemenea prin proiectul de ordonanta, instituim obligatia Consiliilor Judetene si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a asigura cu caracter continuu si permanent servicii publice de adapostire a animalelor fie prin organizarea unor adaposturi proprii, fie prin incheierea unor contracte cu gradini zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entitati", a mai precizat Marcel Vela.

Prin acest proiect se va modifica legea privind organizarea si functionarea politiei romane, stabilindu-se un mecanism pentru incadrarea functiei de politist din structura Politiei cu personal specializat in medicina veterinara din cadrul ANSV sau din sursa externa.

Serviciile publice de adapostire a animalelor sa fie operationalizate in 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, iar pentru o perioada de 180 de zile, MAI, Politia Romana si ANSVSA va informa populatia.

"Vreau sa va spun cu mana pe inima ca pentru mine este un privilegiu ca sunt cel pe mandatul caruia s-a infiintat Politia Animalelor", a transmis Marcel Vela.

Cum se stabileste faptul ca un animal se afla in pericol

POtrivit actului normativ aflat in dezbatere publica pe site-ul MAI, prin animal aflat intr-o situatie de pericol se intelege animalul aflat in oricare dintre urmatoarele situatii:

a) ranirea sau schingiuirea animalelor;

b) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) prezenta fara supraveghere, pe caile de circulatie publica, a animalelor din speciile ecvine si rumegatoare mari si mici.

Protectia Animalelor poate prelua animalele de companie ale bucurestenilor afectati de coronavirus

Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#marcel vela, #Politia Animalelor, #Max, #suler, #proiect , #politie
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Hingherii rebotezati o sa aiba acum salarii si pensii speciale?