CE a recomandat cod de conduita pentru parlamentari. Un senator PSD vrea sa includa si cravata obligatorie

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 18:02 2556 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii social-democrati Viorel Arcas si Leonardo Badea au apreciat, joi, ca este necesar un Cod de conduita al senatorilor si deputatilor, potrivit recomandarii din raportul MCV.

Cei doi considera ca acesta ar trebui sa includa chestiuni de moralitate, inclusiv de vestimentatie a alesilor.

Citeste si Cele 12 lucruri pe care trebuie sa le facem sa scapam de MCV

"Da, probabil ca este necesar. (...) Ar trebui sa contina inclusiv elemente privind vestimentatia. Daca ne luam dupa Senatul italian, de exemplu, nu intri in Senat fara cravata, ca si parlamentar.

Mi se pare un respect fata de institutie si fata de cei care te-au trimis aici. Este foarte corect si inclusiv vestimentatia, ar fi foarte bun Codul de conduita", a spus senatorul PSD Viorel Arcas.

La randul sau, deputatul PSD Leonardo Badea a subliniat ca acest Cod de conduita trebuie sa contina chestiuni de transparenta si integritate.

"Orice imbunatateste transparenta si imbunatateste acest proces prin care sa fie transparenta, integritate este un lucru foarte bun. Tot ce vine in acest sens e un lucru foarte bun", a aratat Badea.

Potrivit lui Badea, Codul de conduita ar trebui sa aiba, in primul rand, prevederi legate de moralitate. "Cu asta ar trebui sa incepem", a adaugat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News