Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Numeroase cazuri de infectii cardiace la tinerii de 16-24 de ani. Ce se intampla dupa ce primesc a doua doza de vaccin anti COVID-19

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 07:48
8676 citiri
Numeroase cazuri de infectii cardiace la tinerii de 16-24 de ani. Ce se intampla dupa ce primesc a doua doza de vaccin anti COVID-19
Numarul de infectii cardiace este peste cel asteptat/ FOTO Pixabay

Numarul cazurilor de infectii cardiace la tinerii cu varste de 16-24 de ani este peste asteptari, dupa administrarea celei de-a doua doze din vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer si Moderna.

Datele vin de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, pe baza datelor preliminare ale serviciului sau de monitorizare a sigurantei vaccinurilor, relateaza CNBC.

Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardita sau pericardita, afectiuni inflamatorii cardiace, la persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, potrivit unei prezentari a CDC care a fost pregatita joi pentru o reuniune a grupului consultativ al Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA).

Utilizarea vaccinului la copii pana la 6 luni

Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri si produse biologice conexe organizeaza o intalnire pentru a discuta despre utilizarea vaccinurilor Covid-19 la copiii cu varsta de pana la 6 luni.

Numarul preconizat de cazuri a fost intre 10 si 102, potrivit CDC.

Totodata, au fost raportate in total 475 de cazuri de miocardita sau pericardita la persoanele cu varsta de pana la 30 de ani.

Majoritatea pacientilor care au fost spitalizati, respectiv 81% dintre acestia, s-au recuperat complet. Incepand din 31 mai, 15 persoane sunt inca spitalizate, dintre care trei la terapie intensiva.

Majoritatea cazurilor par sa apara la barbati si timpul mediu pana la aparitia simptomelor este de doua pana la trei zile, potrivit CDC.

Grupul CDC pentru siguranta vaccinului a declarat luna trecuta ca analizeaza conditiile de inflamare a inimii la "relativ putini" oameni care au primit vaccinari Covid. Cazurile au fost predominant la adolescenti si adulti tineri si au aparut de obicei in termen de patru zile de la vaccinare, a spus CDC la acel moment.

Starea a fost observata mai des la barbati si majoritatea cazurilor par a fi usoare, a spus agentia, desi oficialii urmaresc pacientii.

CDC isi coordoneaza ancheta cu FDA, care a autorizat luna trecuta vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

"Inca nu stim daca acest lucru are legatura cu adevarat cu vaccinarea", a spus dr. Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare si Cercetare a Produselor Biologice, in cadrul unui eveniment virtual de intrebari si raspunsuri din 27 mai. El a adaugat ca "putinele" cazuri raportate au fost "foarte usoare, durand o zi sau doua" si s-au intamplat de obicei dupa o a doua doza.

Expertii in sanatate spun ca identificarea unor efecte secundare rare, odata ce un vaccin sau medicament este administrat populatiei generale, este frecventa si, daca miocardita se dovedeste a fi legata de vaccinul Covid, riscul este neglijabil in comparatie cu riscurile de a fi infectat cu Covid-19.

Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Răzvrătirea tinerilor care muncesc. „Trendul” prin care își arată dezgustul pentru societate și joburile prost plătite: în pijamale și papuci de casă la birou
Există un nou trend, un tip de videoclip "pregătește-te cu mine" în China, în care tinerii prezintă ținute pentru muncă atipice. Tinerii din China își îmbracă pijamalele, papucii și...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#infectii, #infectii cardiace, #tineri, #coronavirus , #coronavirus