Peste jumatate dintre cazurile de COVID-19 din Lisabona sunt provocate de varianta indiana Delta

Luni, 21 Iunie 2021, ora 07:12
2096 citiri
Peste jumatate dintre cazurile de COVID-19 din Lisabona sunt provocate de varianta indiana Delta
Tulpina indiana, predominanta in Lisabona FOTO Pixabay

Peste jumatate din cazurile noi de Covid-19 din regiunea Lisabona sunt provocate de varianta indiana Delta, mai contagioasa, potrivit datelor preliminare publicate duminica, in timp ce autoritatile portugheze incearca sa reduca cresterea ingrijoratoare a numarului de infectii, transmite Reuters.

Ricardo Jorge, reorezentant al institutului national de sanatate, a declarat ca varianta Delta, identificata pentru prima data in India, reprezinta peste 60% din cazuri in zona Lisabonei, dar mai putin de 15% in jumatatea de nord a Portugaliei.

Varianta Alpha, care anterior era dominanta in Marea Britanie, este mai raspandita in nordul Portugaliei, reprezentand 80% din infectiile de acolo si doar 30% in Lisabona si in jurul acesteia, potrivit institutului.

Portugalia a inregistrat sambata peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 pentru a patra zi consecutiv, iar numarul persoanelor care au fost testate pozitiv la fiecare 24 de ore revine la nivelurile de la sfarsitul lunii februarie, cand tara era inca in carantina.

Cu toate acestea, aproximativ 2,5 milioane din cei 10 milioane de locuitori ai Portugaliei au fost vaccinati complet impotriva Covid-19.

Desi a existat o usoara crestere a spitalizarilor in ultimele zile, nu a existat o crestere notabila a deceselor, avand in vedere ca majoritatea persoanelor in varsta si mai vulnerabile au fost vaccinate.

Saltul recent al infectiilor are loc la aproximativ o luna dupa ce Portugalia, dependenta de turism, a fost deschisa vizitatorilor din restul UE si din Marea Britanie. Majoritatea noilor infectii zilnice se afla in zona Lisabonei, unde vineri a intrat in vigoare o interdictie de calatorie in timpul weekendurilor.

Portugalia are cea mai mare medie pe sapte zile din Uniunea Europeana la numar de cazuri pe cap de locuitor, potrivit datelor de urmarire ale ourworldindata.org.

In luna ianuarie, in Portugalia a fost impusa o carantina pentru a face fata celui mai grav val de coronavirus din lume, la momentul respectiv, care a adus sistemul de sanatate la un pas de prabusire.

Cele mai multe restrictii au fost intre timp ridicate.

Marea Britanie a eliminat Portugalia de pe lista sa verde de destinatii straine pe 3 iunie, la mai putin de o saptamana dupa ce a avut loc o adunare mare de fani ai fotbalului la Porto, in timpul finalei Ligii Campionilor.

Portugalia a declarat saptamana trecuta ca va permite vizitatorilor americani sa intre in tara, dar ca acestia trebuie sa prezinte la sosire un rezultat negativ al testului pentru Covid-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Lisabona, #tulpina indiana, #Covid 19 , #coronavirus