Cazul Sorinei Pintea schimba regulile: Un medic va decide daca suspectii pot fi sau nu incatusati

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 16:34 17009 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile in privinta arestatilor care au nevoie de medic. Noile prevederi dintr-un ordin al Ministerului de Interne care reglementeaza transferul arestatilor preventiv sau al retinutilor au fost publicate in Monitorul Oficial.

Ministerul de Interne a modificat un ordin care reglementeaza organizarea centrelor de retinere si arestare preventiva. Potrivit modificarii, medicii au obligatia sa comunice in scris politistilor daca un pacient arestat trebuie sa fie deplasat pe targa sau in carucior.

Marcel Vela a introdus prevederi si in privinta catuselor.

"Personalul medico-sanitar care asigura asistenta medicala la nivelul centrului are obligatia de a comunica, in scris, (...) cu privire la existenta unor afectiuni ale membrelor superioare din zona supusa incatusarii", scrie in Monitorul Oficial.

Politistii care escorteaza un arestat trebuie, de asemenea, sa asculte recomandarile medicilor indiferent de reteaua de sanatate din care fac parte.

Noile prevederi au fost publicate vineri.

Modificarea vine dupa scandalul iscat cand Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, a fost dusa in catuse la clinica MAI, atunci cand era arestata preventiv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com