Cazul Isaila: Ofiterul DNA care i-a oferit informatii din dosar, trimis in judecata

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 19:26
2529 citiri
Cazul Isaila: Ofiterul DNA care i-a oferit informatii din dosar, trimis in judecata
Foto: Gazeta Dambovitei

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Dan Emil Manolachi, fostul ofiter de politie judiciara DNA suspectat ca ii furniza informatii senatorului PSD Marius Isaila, cercetat intr-un dosar de coruptie.

Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, actual ofiter in cadrul IPJ Constanta este acuzat de "folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii" si "favorizarea faptuitorului", potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

In schimbul informatiilor din dosar furnizate, comisarul de politie a primit produse alimentare de 250 de lei.

Fost ofiter de politie judiciara DNA retinut pentru ca a divulgat informatii din dosar

Comisarul constantean se afla in arest preventiv inca din luna martie.

Alaturi de comisarul Manolachi au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, in acelasi dosar, Sorin Florea, Mihail Ciprian Fronea si Cristian Eduard Tomescu, toti trei fiind fosti comisari in cadrul Garzii Financiare.

Acestia sunt acuzati de "favorizarea faptuitorului" si "complicitate la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii", semai arata in comunicat.

Cazul Isaila: Senatorul era informat din interiorul DNA de un comisar sef

Senatorul PSD Marius Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta, ambele comise in 2012, cand era sef de serviciu in Ministerul de Finante, ar fi cerut mita pentru a bloca un control ANAF la firma denuntatorului in acest caz.

In schimbul acestui "serviciu", Marius Isaila si alti doi complici i-au pretins reprezentantului firmei respective 200.000 de euro in mai multe transe.

Senator PSD, urmarit penal pentru trafic de influenta: Mita de 200.000 de euro (Video)

Desi DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive a lui Isaila, comisia juridica a Senatului a amanat, in luna aprilie, o decizie in acest sens, pe motiv ca senatorul nu s-a prezentat la audieri.

O noua dezbatere legata de solicitarea DNA ar urma sa aiba loc dupa alegerile europarlamentare, adica incepand cu 28 mai, spunea, la acea data, Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice a Senatului.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ofiter DNA trimis judecata, #comisar politie senator Isaila, #dosar coruptie senator Isaila , #justitie
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Dna Kovesi ce pateste pentru informatiile la EVZ ?? Nimic ??
T
tudorion46
rank 5