Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul femeii de 39 de ani care a decedat de COVID-19 fara sa aiba nicio alta boala. Medic: "Plamanii nu mai existau, nu avea cu ce sa mai respire"

Autor: N.G.
Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 18:32
12247 citiri
Cazul femeii de 39 de ani care a decedat de COVID-19 fara sa aiba nicio alta boala. Medic: "Plamanii nu mai existau, nu avea cu ce sa mai respire"
Foto: pixabay.com

Cazul femeii in varsta de 39 de ani, care a decedat luni, 22 iunie, de COVID-19, fara sa aiba nicio alta boala asociata, a socat comunitatea din Alba Iulia. Aceasta este cea mai tanara persoana care a murit in Alba, dupa infectarea cu noul coronavirus.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta a facut precizari in legatura cu starea femeii. "Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminica cu febra, stare generala alterata, dispnee, tuse si saturatii mici de oxigen. Avand in vedere starea s-a facut un computer tomograf, unde s-au constatat modificari patologice la nivelul ambilor plamani, o pneumonie extinsa bilaterala. Avand in vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 si a fost internata la izolare, le terapie intensiva. Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar in jurul orei 16.00, pacienta a intrat in stop cardiorespirator. A fost resuscitata, intubata si ventilata mecanic, insa a doua zi a intrat iar in stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita si a fost declarat decesul pacientei.

Plamanii in loc sa fie negri, cum apar pe radiografie, erau albi, adica erau afectati aproape in intregime de aceasta boala, o pneumonie extinsa bilaterala, practic plamanii nu mai existau, nu mai avea cu ce sa respire. Cei de acasa ar trebui sa inteleaga ca pandemia nu s-a terminat, ca virusul este transmis in continuare si ar trebui sa-si ia masuri de precautie ca sa evite aceasta contaminare", a declarat medicul Dan Crainic.

Femeia nu avea nicio alta boala asociata, dar s-a simtit rau cu trei zile inainte de a fi adusa la spital. Luni, 22 iunie, femeia a suferit un nou stop cardio-respirator care i-a fost fatal. "A fost adusa in dimineata zilei de duminica, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febra 38,1 grade C, dispnee, tuse seaca, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile).

De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferata in compartimentul Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singura intr-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterala covid, insuficienta respiratorie acuta, soc septic, MSOF. Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentand un stop cardio-respirator si necesitand resuscitare cardio-respiratorie, intubatie, ventilatie mecanica si suport inotrop.

Pacienta a fost confirmata duminica dupa-amiaza cu COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, in urma analizelor efectuate in cadrul laboratorului SJU Alba Iulia. Femeia a decedat in cursul zilei de luni, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata", au transmis reprezentantii unitatii medicale.

O bucată de drum național s-a rupt până la jumătate din cauza ploilor. Pericol pentru traficul rutier într-o zonă intens circulată din județul Alba FOTO
O bucată de drum național s-a rupt până la jumătate din cauza ploilor. Pericol pentru traficul rutier într-o zonă intens circulată din județul Alba FOTO
O porțiune de aproximativ 100 de metri din DN 74A s-a surpat, în urma ploilor din ultimele zile, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Montană, județul Alba. În zonă circulația...
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
#femeie, #deces, #covid, #Alba, #plamani, #coronavirus , #ANI
Comentarii