Cazul elevei olimpice moarte la Busteni: Profesorul, pus sub urmarire penala

Luni, 11 Februarie 2013, ora 21:59
3305 citiri
Cazul elevei olimpice moarte la Busteni: Profesorul, pus sub urmarire penala
Foto: Arhiva

Profesorul de matematica Mircea Lascu, cel care a organizat, in statiunea prahoveana Busteni, o tabara pentru elevii olimpici in care o tanara de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etaj, a fost pus sub urmarire penala, el fiind acuzat de omor din culpa.

Potrivit sefului Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia, procurorul Iulian Vaduvan, anchetatorii au inceput urmarirea penala impotriva profesorului care a organizat tabara din statiunea Busteni in care o eleva de 13 ani si-a pierdut viata.

Tanara care a cazut de la etaj a fost gasita cu hipotermie severa dupa ce a stat cateva ore in ger.

Procurorul Iulian Vaduvan a precizat ca profesorul care a organizat tabara este urmarit penal pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Peste 200 de persoane, la inmormantarea elevei care a murit in tabara la Busteni

Cine este profesrul care a organizat tabara

Organizatorul taberei pentru elevii olimpici in care o tanara de 13 ani a murit este profesorul Mircea Lascu, cadru didactic pensionar care are o asociatie prin care ii sprijina pe elevii olimpici la matematica.

Lascu organiza de doua ori pe an tabere la care participau copii de la clasa a VII-a pana la clasa a X-a, programul acestora incluzand sase ore de matematica zilnic.

Pentru tabara organizata in luna ianuarie in statiunea Busteni parintii elevilor platisera 1.500 de lei pentru fiecare copil.

La inceputul lunii ianuarie, o adolescenta de 13 ani, eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti, care se afla in tabara la Busteni, a fost gasita in apropierea zidului vilei unde era cazata, in coma profunda si soc hipotermic, cu o temperatura a corpului de 19,5 grade.

Fata, despre care medicii spun ca avea politraumatisme ca urmare a caderii de la inaltime, a fost transportata la spitalul din Sinaia. La scurt timp dupa ce a fost adusa la spital, eleva a facut stop cardio-respirator, medicii reusind sa-i reporneasca inima dupa cateva ore de masaj cardiac extern. Timp de cateva ore inima fetei a batut singura, insa fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit dupa ce a facut un nou stop cardio-respirator.

Adolescenta se afla, alaturi de alti 21 de elevi olimpici la matematica, intr-o tabara organizata de o asociatie nonprofit care apartine unui profesor pensionar din Zalau. Profesorul, Mircea Lascu, s-a retras din invatamant in 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a infiintat-o - Gil -, el fiind cunoscut pentru initiative de promovare a performantelor copiilor.

Potrivit datelor postate pe internet de profesorul Mircea Lascu, care s-a ocupat de organizare, la tabara de la Busteni au fost acceptati elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a si a X-a, insotiti de cadre didactice, programul incluzand zilnic sase ore de matematica, nivel avansat, pentru fiecare copil parintii platind 1.500 de lei. Tabara a inceput pe 3 ianuarie si urma sa se incheie pe 12 ianuarie.

Rozica Stefan, directorul Scolii generale nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti, unde era eleva fata de 13 ani, a declarat ca tabara respectiva nu este organizata de unitatea de invatamant, care nu avea cunostinta despre aceasta.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#urmarire penala profesor olimpica murit Busteni, #olimpica matematica murit Busteni , #Parchet