Cazul Black Cube: Tribunalul Bucuresti incepe judecata fugarului Daniel Dragomir. Fostul ofiter SRI este acuzat de spionarea Laurei Codruta Kovesi

Luni, 08 Februarie 2021, ora 17:00
6558 citiri
Cazul Black Cube: Tribunalul Bucuresti incepe judecata fugarului Daniel Dragomir. Fostul ofiter SRI este acuzat de spionarea Laurei Codruta Kovesi
Daniel Dragomir s-a predat in Italia in speranta ca va scapa de puscarie in Romania

Tribunalul Bucuresti a decis luni, 8 februarie, inceperea judecatii in dosarul Black Cube, dupa ce, in prealabil a respins cererile si exceptiile formulate de Daniel Dragomir, inculpat in acest caz. Decizia instantei poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a respins toate cererile si exceptiile ridicate de avocatul lui Daniel Dragomir si a dispus inceperea judecarii pe fondul dosarului, dupa ce magistratii au constatat legalitatea rechizitoriului si a probelor stranse de procurori.

"Respinge - ca neintemeiate - cererile si exceptiile formulate/ridicate de catre inculpatul Dragomir Daniel, prin aparator ales. Constata ca persoanele vatamate Kovesi Eduard si Fusea Sorin, precum si partea civila Sabau Liliana nu au formulat/ridicat cereri si exceptii, iar - din oficiu - nu au fost invocate exceptii.

In consecinta, constata legalitatea sesizarii instantei, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul de urmarire penala in care s-a emis rechizitoriul nr. 180/D/P/2016 la data de 13.07.2020 de catre DIICOT - Sectia de combatere a infractiunilor de terorism si a criminalitatii informatice, privind pe inculpatul Dragomir Daniel, trimis in judecata - in stare de libertate - pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la fals informatic, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la violarea secretului corespondentei.

Dispune inceperea judecatii. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea prezentei incheieri procurorului, inculpatului, persoanelor vatamate si partii civile", se arata in decizia Tribunalului.

Acuzatii aduse in dosarul Black Cube

DIICOT l-a trimis in judecata in vara anului trecut pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir in dosarul "Black Cube", referitor la spionarea fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

In dosarul 'Black Cube', Daniel Dragomir este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la fals informatic, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice si instigare la violarea secretului corespondentei.

Anterior, trei angajati ai firmei israeliene Black Cube - Yossi Barkshtein, Ron Weiner si David Geclowicz - au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu procurorii romani, ei primind in instanta condamnari cu suspendare.

Potrivit DIICOT, dupa ce Daniel Dragomir a fost trimis in judecata in 2015 de DNA in dosarul de trafic de influenta si spalare de bani, acesta s-a considerat "nedreptatit" de aceasta ancheta si a decis sa inceapa o campanie de denigrare a sefei DNA de atunci Laura Codruta Kovesi.

Dragomir si reprezentantii companiei israeliene Black Cube ar fi demarat proiectul "Tornado", ce viza compromiterea imaginii lui Kovesi. Dragomir a avut "in toata aceasta operatiune de compromitere un rol de initiator, dar si de intermediar si interfata a vointei infractionale din partea altor persoane", arata procurorii DIICOT.

Obiectul operatiunii "Tornado" ar fi constat in incercarea de a gasi activitati de "coruptie" sau orice alte date compromitatoare despre fosta sefa a DNA, inclusiv date despre apropiatii acesteia, printre care fostul sot, Eduard Kovesi.

Daniel Dragomir a fugit din Romania

Daniel Dragomir a fost seful gruparii sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, el fugind din Romania in iunie 2020, cu putin timp inainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani si 10 luni de inchisoare cu executare intr-un alt dosar de fals in inscrisuri si spalare de bani.

Recent, el s-a predat la o sectie de politie din Italia, fiind inchis la Penitenciarul din Bari. In ultima vreme, mai multe persoane condamnate sau anchetate in Romania s-au predat in Italia, pentru a beneficia de legea penala mai favorabila din aceasta tara. Este cazul omului de afaceri Dragos Savulescu, condamnat la 5 ani si jumatate inchisoare, sau al fostei sefe a DIICOT Alina Bica, pe care instantele italiene au refuzat sa o extradeze in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost respinsă, vineri, 19 aprilie, iar decizia instanţei este definitivă. „Respinge, ca...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Daniel Dragomir SRI, #Tribunalul Bucuresti, #Black Cube Mossad spioni Kovesi DNA, #justitie Romania , #sri