Cate amenzi pentru fumat ilegal a dat Politia in Bucuresti

Luni, 24 Iulie 2017, ora 12:31
5260 citiri
Cate amenzi pentru fumat ilegal a dat Politia in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma cu mai bine de un an, fumatorii isi aprindeau ultima tigara in restaurant, in bar, in club sau in orice spatiu public delimitat de doi pereti si care are acoperis. Cel putin teoretic, pentru ca legea antifumat nu a fost mereu respectata.

Dupa ce primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a fost filmat fumand intr-un restaurant, desi e ilegal, am dorit sa aflam cate amenzi au fost date in baza legii Antifumat in intreaga Capitala, inca de la intrarea in vigoare.

Pare o solicitaare simpla, insa raspunsurile primite mai mult ne-au bagat in ceata. Unele dintre institutii ne-au furnizat date doar pentru anul 2017, in timp ce altele au inclus intreaga perioada de la intrarea in vigoare a legii. In schimb, autoritatile Sectorului 4 ne-au ignorat complet solicitarea facuta inca din luna mai. Nu e de mirare, avand in vedere ca aceeasi Politie Locala care tine de primarie a refuzat pana acum sa ne spuna daca edilul Baluta a fost amendat pentru ca a fumat in restaurant.

Iata ce date am primit de la restul politiilor locale din Bucuresti.

In Sectorul 1 au fost date doar sapte amenzi pentru incalcarea Legii nr.15/2016, in valoare totala de 5.700 de lei. Politia Locala Sector 1 nu a specificat in ce perioada a dat aceste amenzi.

Politia Locala a Sectorului 2 ne-a transmis ca in 2017 au fost date 15 sanctiuni contraventionale persoanelor fizice, in valoare de 3.500 de lei, insa nu stim si cate firme/localuri au fost amendate.

Ceva mai multe amenzi au fost date in Sectorul 3, 295 la numar, dar raspunsul se refera la perioada 1 mai 2016-1 mai 2017. Din totalul de 295 de amenzi, 281 au fost date unor persoane fizice si 14 unor firme, insa nu ne-a fost transmisa si valoarea totala a amenzilor.

De la inceputul anului si pana la 31 mai, Politia Locala a Sectorului 5 a inregistrat 122 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, in valoare de 17.750 de lei.

In perioada mai 2016 - mai 2017, in Sectorul 6 Politia Locala a aplicat 72 de sanctiuni contraventionale.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#amenzi lege antifumat, #lege antifumat amenzi Bucuresti , #Legea antifumat