Cat va costa reabilitarea podului de peste Dunare de la Cernavoda. Lucrarile, programate sa dureze doi ani

Joi, 10 Decembrie 2020, ora 19:38
4569 citiri
Cat va costa reabilitarea podului de peste Dunare de la Cernavoda. Lucrarile, programate sa dureze doi ani
Podurile de la Cernavoda/Mobilitate.eu

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat, joi, 10 decembrie, ca au fost depuse patru oferte pentru executia lucrarilor de reabilitare a Podului de la Cernavoda. Lucrarile sunt primele care se vor face, dupa 38 de ani, la partea rutiera a podului.

"Marti, 08.12.2020, CNAIR a deschis ofertele pentru procedura de achizitie publica ce are ca obiect "Realizarea lucrarilor de reabilitare a Podului de la Cernavoda, situat pe Autostrada A2, la km 157+600"", se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de CNAIR.

Astfel, pana la termenul limita, au depus oferte Asocierea Constructtii Erbasu S.A. - Vahostav - SK A.S.; Asocierea Luconsa BM - Autoprima Serv S.R.L; SC Maristar COM SRL; Asocierea Freyrom S.A. - Procons Group S.R.L. - Metabet CF S.A.

"Podul de la Cernavoda, in lungime de 1,6 km este o parte importanta a Coridorului IV Pan-European care traverseaza Romania de la Vest la Est. Lucrarile cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oara dupa 38 de ani, perioada in care la acest pod nu s-au mai facut nici un fel de lucrari de reparatii semnificative pe partea rutiera", precizeaza CNAIR.

Proiectul de reabilitare a podului va fi finantat din fonduri europene nerambursabile - Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea estimata a procedurii de achizitie publica este de 81.027.397,83 lei.

Perioada de executie a lucrarilor este de 24 de luni, iar perioada de garantie de minim 36 de luni.

CNAIR anunta ca a initiat si procedura de achizitie publica pentru "Realizarea lucrarilor de reabilitare a Podului peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680", cu o valoare estimata de 96.791.664,03 lei. Termenul de deschidere a ofertelor pentru acest obiectiv este 6 ianuarie.

Decizie definitiva a Curtii Supreme: Dosarul Mineriadei se intoarce la Parchetul General. Motivele invocate de instanta

FOTO Un Mercedes AMG a intrat in Arcul de Triumf din Bucuresti. Cum a ajuns bolidul sa rupa stalpii de protectie

Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a trimis marți, 23 aprilie, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentaţia de atribuire a contractului pentru...
Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Pas important pentru construcţia unei noi autostrăzi în România. Va avea o lungime de 30,59 km FOTO
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...
#cnair, #autostrada soarelui, #Cernavoda, #autostrazi Romania, #infrastructura Romania , #ANI